Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 108

Wątek: Canon 28-135 USM IS

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Mój znajomy ma 28-135 usm IS miałem go tydzień aby robić nim fotki... i powiem że jest do niczego... mój tamron 55-200 za 400zł robi 3x lepsze zdjęcia a jest bez IS...

kiedyś chciałem go kupić... jednak teraz jakoś się zraziłem
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Domyślnie

Również gorąco polecam ten obiektyw. AF moim zdaniem bardzo celny, a jakość zdjęć wyjątkowo dobra.

ROBERT144
    Guest

Domyślnie canon450d+ canon 28-135 czy to wspolgra?

witam Wszystkich Od pol roku jestem uzytkownikiem lustrzanki canona 450d z kitem 18-55. Przez te pol roku z aparatem sie zapoznalem, techniki robienia fotek troszke liznalem, czas chyba zmienic cos dokupic jakies szkielko. Mocno sie zstanawiam czy do kita nie dokupic takiego szkielka canona 28-135 i bym mial taki jak mnie interesuje szerszy zakres ogniskowych. Podpowiedzcie mi cos, doradzcie jak to szkielko wspolpracuje z takim obiektywem? moze ktos ma taki zestawik i by mogl podrzucic jakies sample, pochwalic sie...a moze cos innego by lepiej wspolpracowalo? podpowiedzcie cos...ja czytalem tylko ogolny tescik na optyczne.pl i przeszukalem to nasze forum...po

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

w mojej stopce masz adres strony, na której są zdjęcia robione tym obiektywem - co prawda rozdzielczość 800x600 i mniejsze więc nie będą to sample, ale jakiś ogląd mieć będziesz. Galerie: Postapokalipsa, Gangi, Siostry praktycznie tylko tym szkłem robione. Najpierw w zestawie z 350D, potem z 450D.

ROBERT144
    Guest

Domyślnie

dzieki kolego.

Domyślnie

a czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak ten obiektyw sprawuje się z analogową puszką EOS 5? Planuję zakup tego body

Domyślnie

chyba się nie doczekam odpowiedzi...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Marketed february 1998"

To powinno dać wyraźną wskazówkę jak to szkło sprawuje się na analogach...

Domyślnie

ta, już do tego doszedłem :P dzięki

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kupiłem nie dawno 28-135mm IS - miałem tamrona 28-75 kupionego od pewnego gościa.
    Nie wiem dla czego tak się wszyscy upierają na Tamrona, a krytykują w/w obiektyw.
    Moim zdaniem Canon jest lepszy. NP.: IS, lepszy szybszy AF, nie ma loterii w czasie zakupu, czy będzie ostry czy nie. A światło 2.8 które ma Tami tu nadgonić może IS.

Mój Tamron był ostry nie mogę powiedzieć ale bardzo często się mylił AF.
    Robiąc fotki portretowe było ok, natomiast robiąc zdjęcia grupowe, bardzo często ustawiał ostrość "kilka metrów" wcześniej. Ludzie byli nie ostrzy a wszystko przed nimi tak. Beznadzieja. Portrety ok. Reszta był do bani.

Nie kupie więcej Tamrona nie mam czasu na wymianę na inny i nie chcę się denerwować. Wole Canona 28-135 IS zdecydowanie.
    40D / C 17-85 / C 85 1.8 / C 17 - 40 f/4 L / C 70-200 f/4 L /

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów