Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Rozregulowanie puszki (bf/ff) - możliwe?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

No właśnie to jest najlepsze...
    W ferworze chęci pomocy zapomniano, iż autor wątku ma 40D, który takowej regulacji mechanicznej nie posiada
    Z tego, co pamiętam, mają ją modele 300D, 350D, 400D, 10D, 20D, 30D, 5D mk I (nie wiem jak starsze jedynki).
    .

Dopiero zaczyna Awatar Aruan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No proszę, czyli nawet jak bym chciał to nic nie podreguluję, eh... Trudno i tak idzie do serwisu za tydzień więc powiem żeby i to sprawdzili...

A odniosę się jeszcze do rozregulowania przez firmware - właśnie widzę że jest do 40D wersja 1.1.1 (mam 1.0.8) i teraz już się zastanawiam nad update - czy jest prawdopodobne że aparat sie po tym rozreguluje? Moim zdaniem update dotyczy tylko UI i ewentualnych funkcji aparatu, ale nie jego kalibracji itp... jak myślicie, zmieni się coś?
    Pozdrawiam,
    Aruan

Sprzęt: Palec wskazujący, prawa półkula, trzy puchy, trochę szkła, sztuczne słońca.
    WWW: aruan.pl; blog.aruan.pl

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

W odniesieniu do innych, wszelkich, mozliwych sprzetów elektronicznych, takie dane jak stałe poterzbne do prawidłowego przeliczanie np "ostrości" etc., powinny być zapisane w eeprom i nie powinny podlegać modyfikacji, przy wymianie FW.
    Ale ręki sobie nie dam uciąć, że jest podobnie i w tym przypadku...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Po update do 1.1.1 nie zauważyłem różnicy w AF. Jedyne, co się stało dla mnie widoczne to to, że 85L zaczęła działać prawidłowo (wcześniej jej AF powodował komunikat o rozładowaniu baterii). Ale to była właśnie główna funkcjonalność tej poprawki
    .

Dopiero zaczyna Awatar Aruan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jutro robię sesję, mam nadzieję że nie upiłuję sobie gałęzi na której siedzę jeśli dzisiaj zrobię update
    Warta uwagi jest poprawka zmieniająca obliczanie jasności przy użyciu asysty AF'a - jak by w nocy robić zdjęcia z flashem zewnętrznym to przynajmniej lepiej obliczy naświetlanie.

A wracając do tematu posłałem tą szalejącą Sigmę do serwisu, zobaczę czy te jej dziwne strojenia to były jej urojenia czy body. Na puszce mam czasem wyraźne nietrafienia ale już nie wiem czy to kwestia przeczulenia (bo ostatnio zwracam na to większą uwagę) czy faktycznie coś aparat szaleje. Jak się czegoś dowiem to dam znać.
    Pozdrawiam,
    Aruan

Sprzęt: Palec wskazujący, prawa półkula, trzy puchy, trochę szkła, sztuczne słońca.
    WWW: aruan.pl; blog.aruan.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów