Szczerość bardzo mile widzianaAkurat jest to pełna klatka,nic nie cropowałem.A ten brak jakości to pewnie efekt mojego nieudolnego obrobienia RAWa.
Pozdrawiam.
Całkiem przyzwoite zdjęcie. Nic nadzwyczajnego, ale co - u licha - złego dzieje się z czapką basisty i jakie to ma znaczenie?! Btw. Kto z szanownych dyskutantów korzystał (kiedyś, wiem, w czasach lodowcowych) z powiększalnika i maskownicy? Co za zbrodnia jest w "cropowaniu", jak to się teraz nazywa.
niewydajne mi się by obróbka Raw mała na to wpływ, cos podczas zmniejszenia do sieci konwersji do web zawodzi, te dziwne artefakty sa widoczne nawet na twoim Avatar, może zbyt duża kompresja jpg lub jakieś post procesowe wyostrzanie szwankujeI don't know...
popracuj nad tym bo to bardzo nie ładnie,
pozdrawiam
Teraz to już mnie zdziwiłeś bo na swoim avatarze nic nie widzę,żadnych artefaktów.Mój monitor wprawdzie nie jest najlepszy,ale bez przesady...artefakty jpeg chyba powinny być widoczne. Może ktoś jeszcze potwierdzić to co widzi Van?Wtedy zobaczę w szkole na jakichś LCD jak to wygląda![]()
no u mnie pikseloza od oczu po usta mimo ze monitor mam nienajwyzszych lotow...
EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
www.djmal.pl
Koledzy ... odpuśćcie sobieAnaliza jakości avatara? To już przegięcie
Proponuję analizę dobrej fotografii i zakupienie tej pozycji http://www.sklep.w-a.pl/index.php?in...t&id_prod=1342 za śmiesznie pieniądze. Z tej pozycji można się więcej nauczyć o fotografii niż z niejednego forum i strony internetowej. Gorąco polecam - pozycja dostępna w sieci Empik.
Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...
tak anailza zwlaszcza ze ten sam problem pojawia sie na duzych wersjach zdjec, jakis algorytm programu ktorym kolega obrabia/zmniejsza etc. nie daje rady, szkoda sobie psuc foty niedoskonaloscia software`u
EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
www.djmal.pl