-=Festyk=- dobre zaplecze i zabezpieczenie miales
ja tak dobrze nie mialem i moja 30 ociekala woda, ale na szczescie to jej nie zaszkodzilo![]()
-=Festyk=- dobre zaplecze i zabezpieczenie miales
ja tak dobrze nie mialem i moja 30 ociekala woda, ale na szczescie to jej nie zaszkodzilo![]()
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
-aż się muszka zgra ze szczerbinką...
www.echoart.pl
tez bym chcial zeby dziewczyna mi tak pomagala
ja zawsze musze sam sobie radzic
podziwiam Cie ze nie bales sie w takim deszczu robic zdjecia
ja bym chyba swojego 30d nie wyjal ....w koncu nic sie nie stanie jak nie zrobie zdjec![]()
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
Udało się znaleźć taką wspaniałąA ja się jakoś aparatu nie bałem wyciągać,w pierwszy miesiąc jak go miałem pojechałem na wycieczkę szkolną w góry.A tam całe 5 dni padało,tak więc chrzest bojowy już odbył
![]()
generalnie koszmarnieale o to Ci chyba chodziło
jak używasz takiego ostrego światła to staraj się świecić bardziej z góry, by refleks był w górnej lewej bądź prawej części źrenicy ....
generalnie jest OK jeżeli chciałeś osiągnąć taki horror-o-graficzny autoportrettrochę więcej koloru z oczu przydało by się wyciągnąć ...
pozdrawiam
Dokładnie o to mi chodziło,by było strasznieZa oświetlenie służyły mi dwa halogeny i wbudowana lampa błyskowa jako dopełnienie,ale chyba za mocno błyskała(szkoda,że dopiero teraz to widzę).Mógłbyś mi napisać jakim sposobem wyciągnąć kolor z oczu?Byłbym bardzo wdzięczny.
sposobów jest tysiące... jeden z nich:
dodatkowa warstwa z maską tylko na oczy w tym przypadku, ustawiona na Screen(podnosi ekspozycje o +1EV), dodatkowo na dodanej warstwie-> Image>Adjustments>Shadow/Highlight, możesz eksperymentować z suwakami do bólu, byleby nie przegiąć bo wtedy wyłażą szumy ...zdjęcie było trochę niedoświetlone (z dużym clippingiem w cieniach), więc z lewego oka nie dało się wiele wydusić ...
pozdrawiam
Dzięki VanMurder za wskazówkę.Trochę się z tą maską męczyłem bo nie za bardzo mi wychodziło to co chciałem,ale jednak produktem finalnym jest coś na kształt tego co Ty zrobiłeś wyżejPozdrawiam.
fajnie że mogłem pomóc
następnym razem spróbuj odwrotnie doświetl lepiej zdjęcie, a następnie przez warstwę tym razem, Multiply przyciemnij to co nie ma być ciemne, malując maskę pędzlem - uzyskasz bardziej ciekawy i plastyczny efekt
zawsze lepiej trochę bardziej doświetlić a później przyciemniać, niź wyciągać z cieni...![]()