aaa... Bo tu jeszcze dziewczyna byłaJa nie mam "na szczęście" tego problemu
![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Dobra,tak więc mamy tu już zlot nastolatków,a teraz po kolei wszystko wytłumaczę
Micles-dzięki koledze Graphite z forum,udało mi się wkręcić do jednego bydgoskiego portalu informacyjnego i będę dla nich robił zdjęcia jako,,wolny fotograf''.Czyli będę miał legitkę,ale dlatego,że nic nie płacą to nie mam właściwie żadnych zobowiązań.
Mungo-rzeczywiście,nie wpadłem na to by się pobawić światłem choć teraz jak sobie przemyślałem tą koncepcję to ciężko by było ze względu na dynamiczne oświetlenie(nigdy nie wiem jakie będą warunki za sekundę).Do tego w porównaniu z Eską to tutaj było ciemno jak w kopalni.
Faktycznie zostawienie dziewczyny sporo by mi pomogło,ale jakoś tak głupio ją zostawić samąA wam też się w końcu jakieś trafią,ważne by były bardzo wyrozumiałe dla naszego hobby
![]()
jedyną rzeczą która mi się w tych zdjęciach nie podoba... to że widać jak cholera że to Nikongłównie przez słabą jakość
poza za tym ok
dokładnie
szumi aż przykro :P
Ale to było maksymalne ISO(1600),a czasy mi wychodziło 1/40s przy 200mm. Tak więc ciężko by było osiągnąć niesamowitą jakość.Mi się wydaje,że problem bardziej leży po mojej stronie.A dokładnie to w obróbce RAWów.Kiepsko mi to idzie,nie wiem jak Wy wszyscy tak świetnie dajecie sobie z tym radę.