powiem tak:
#1 - za duże cienie, nie widac wogóle różańca
#2 - lepiej, lepsze światło ale za to nie widać całkowicie krzyżyka
#3 - to samo co w 1
#4 - hm..... nie ma nic ciekawego w tym zdjęciupo prostu książka
Tak wogóle to te zdjęcia jakoś do mnie nie przemówiły w żaden sposób
pierwsze bardzo dobre jest. Sprobuj pozostac przy takim ustawieniu swiatła jak na pierwszym wlasnie tylko jeszcze dołozyć jakies bardzo słabe i rozproszone światło z góry by troche zmniejszyc te cienie i moim zdaniem powinno byc git
Pierwsze i drugie. Przy pierwszym idz za rada Veno, te cienie ładnie mogą budować nastrój, ale są zbyt głębokie, za bardzo mącą.
Co mi osobiście rzuciło się w oczy, to rozproszenie ostrości. Może tylko tak mi się wydaje, ale coś tu z tym nie gra. Może powinieneś ostrzyć konkretnie na krzyż i zobaczyć jaki wtedy będzie efekt?
Dzięki za komentarze i dobre rady.Dziś wieczorem popróbuje.A co do oświetlenia w #2 zdjęciu to otrzymałem je ustawiając czas naświetlenia na 1 sekundę i machając latarką nad książką
BTW: Wszystkiego Najlepszego Venio.
1 wg mnie jest najlepsza, ma w sobie taki klimat...
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Cienie mogą być, ale mniejsze ;-)
no i spróbuj za każdym razem sfotografować coś innego, tych kropelek było dużo za dużo ;-D
Pozdrawiam
Adrian
czekamy na efekty :-)
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!