Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Nowy 50D, czy używany 5D MKI?

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Jak dokupiłem 24-70 L do 40-ki to po seri zdjęć stwierdziłem, że poszło tyle kasy, a szkło średnie. Po podpięciu do 5D zmieniłem zdanie Szkło odzyskało blask
    Ps. Tak apropos Najlepiej mieć 2 puszki :-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niedawno przesiadłem się z 400D na 5D mk1 i muszę przyznać, że jestem zachwycony, pomijam tutaj ergonomię, wygląd, macanie itp. Jakość zdjęć jest naprawdę świetna, 5D wypluwa to co 400D po ostrej obróbce i to nie zawsze Nie mówię, że nie wrócę nigdy do cropa, bo mnożnik 1,6 przydaję się do ptaków itp, ale pewne jest to, że nie rozstanę się z pełną klatką. Zdjęcia z 5D mają "to coś" czego długo szukałem.

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Jak dokupiłem 24-70 L do 40-ki to po seri zdjęć stwierdziłem, że poszło tyle kasy, a szkło średnie. Po podpięciu do 5D zmieniłem zdanie Szkło odzyskało blask
    Ps. Tak apropos Najlepiej mieć 2 puszki :-)
    Nie wierzę... Robiłem swoją 24-70L zdjęcia za pomocą 350D, 400D, 30D, 40D, 50D i okazyjnie 5D. ZAWSZE WYMIATA.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariusz_32 Zobacz posta
    Czy C85 1.8 nie będzie za krótki do portretu przy pełnej klatce? Ma może ktoś przykład takiego zdjęcia?
    To szkło jest bajkowe na 5D. Mam, używam. Niestety, póki co mam tylko zdjęcia swojej lubej, które pozostaną niepubliczne.
    Za krótka jest pięćdziesiątka - już nieco wygina twarze (chyba, że kadrujemy szeroko). 85 - miodzio.

jacekjs
    Guest

Domyślnie

a ja zmieniłem 5d na 50d elektronika idzie jednak do przodu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekjs Zobacz posta
    Ja akurat potrzebowałem ładnych zdjęć, nie nowoczesnej elektroniki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Po to wypuścili 5D mk2. Dla mnie 5d -> 50d było by krokiem wstecz mimo wszystko (jeśli chodzi o zdjęcia).

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Jesteś jedną z niewielu osób o których słyszałem, że zmieniły FF na cropa. Ja bym takiego kroku nie zrobił. Elektronika niech sobie idzie do przodu ale jak trochę popracujesz na pełnej klatce to dochodzisz do wniosku że rozmiar jednak ma znaczenie :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Jesteś jedną z niewielu osób o których słyszałem, że zmieniły FF na cropa. Ja bym takiego kroku nie zrobił. Elektronika niech sobie idzie do przodu ale jak trochę popracujesz na pełnej klatce to dochodzisz do wniosku że rozmiar jednak ma znaczenie :-D
    A ja rozumiem taką zmianę. Wszystko zależy jakiego rodzaju fotografię robimy. Jeżeli podróże, rodzinna reporterka, jakieś zwierzaczki, to 50D jest idealnym rozwiązaniem. W takim wypadku właśnie crop się przydaje.
    zapraszam do mego Bloga ...
    | 6D | 16 | 40 | 100L IS | 400L | 17-40L | 70-200L IS |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dodam do listy wymienionej przez Bogdana zdjęcia sportowe - tutaj 50D ze swoim AF i fps przewyższa 5D.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów