Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: [Canon-nonaC] początki z portretem

Coś już napisał Awatar Manaj
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Wielki plus! Za motocykl...

Miasto
    Kadzidło/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon-nonaC Zobacz posta
    Daje sie we znaki brak Photoshopa
    To bez PSa zdjęć nie można robić? No daj spokój... To żadne usprawiedliwienie. A jeżeli już tak bardzo Ci brakuje obróbki, a nie masz jeszcze kasiory to jest chociażby Gimp. Taki ciut OT, wybacz.

Miasto
    Gliwice

Domyślnie

z ostatniej sesji, z coreczka znajomych - obiekt trudno uchwycalny :-P

6.

7.

8.
    Canon 450D |C EF-S 18-55 IS| C EF-S 55-250 IS| C 50 1.4 USM| + filtry HOYA, etc.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Z wszystkich to ostatnie dosc fajne po za przepalami na twarzy.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a ja tam lubię takie przepalenia - i to jedyne zdjęcie jakie jest przyzwoite (centralny kadr :/ - zostawiaj więcej przestrzenie w kierunku który model patrzy poza tym OK ostrość na oczkach fajnie)
    Ps.Bez photoshopa można tylko to jest wyższy lvl + extra skill's

Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Z wszystkich to ostatnie dosc fajne po za przepalami na twarzy.
    dzieki, postaram sie poprawic

Cytat Zamieszczone przez Nestea Zobacz posta
    zostawiaj więcej przestrzenie w kierunku który model patrzy
    coz.. staralem sie ale.. model nie chcial wspolpracowac
    Canon 450D |C EF-S 18-55 IS| C EF-S 55-250 IS| C 50 1.4 USM| + filtry HOYA, etc.

Domyślnie

Jak model nie chce współpracować to znaczy, że jeszcze jest trochę za młody i z doświadczenia wiem, że niestety ma głęboko gdzieś to co my tak lubimy (czyt. puszka i reszta osprzętu). Swoją drogą kolega mając doświadczenie ze swoją córką, swego czasu powiedział, że dziecko ok 5 lat dopiero rozumie, że mu się robi zdjęcie i może pewne komendy i prośby wykonać.

Co do fotografii 6-8 to:
    6 - całkiem przyjemna, z tym, że nieco WB moim zdaniem nie ten tego. Kolor skóry zbyt "siny" - chyba ze to mój laptop tak przekłamuje
    7 - widząc dynamikę chwili na pochwałę zasługuje ostrość, minimalnie może bym górę obciąć, by kawałek grzywki był niewidoczny (to szczegół)
    8 - o konwersji jak poprzednicy uważaj na przepały - można by spróbować pozbyć się z kadru tej białej kropy z lewej strony fotki

Pozdrawiam

Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malowany Zobacz posta
    Co do fotografii 6-8 to:
    6 - całkiem przyjemna, z tym, że nieco WB moim zdaniem nie ten tego. Kolor skóry zbyt "siny" - chyba ze to mój laptop tak przekłamuje
    7 - widząc dynamikę chwili na pochwałę zasługuje ostrość, minimalnie może bym górę obciąć, by kawałek grzywki był niewidoczny (to szczegół)
    8 - o konwersji jak poprzednicy uważaj na przepały - można by spróbować pozbyć się z kadru tej białej kropy z lewej strony fotki

Pozdrawiam
    dzieki, i:

ad6. wlasnie mam z tym problem, tzn. z kolorami - mam 2 kompy (w tym 1 laptopa) i na kazdym z nich sa inne barwy. Trzeba bedzie pokombinowac z recznym ustawianiem kolorow chyba... :-| --> na lapku tez skora jest sina i generalnie kolorki sa blade.
    ad7. faktycznie, mozna by bylo te grzywke obciac, sprobuje.. a dynamika faktycznie byla - Hania byla podrzucana do gory przez mame :-P
    ad8. ciezko z tym B&W... pokombinuje troche z pluginami HK w Gimpie - moze bedzie lepiej.. :-? a biala kropka w lewej czesci kadru faktycznie rzuca sie w oczy... wytnie sie, ah ta technika - teraz to cuda mozna robic

i kolejna seria:

8a. - nieco inna konwersja, proby z HK w Gimpie (chyba srednio udane?)

9.

10.

dzieki wszystkim za konstruktywna krytyke, staram sie chłonąć ja jak gąbka :-P
    Ostatnio edytowane przez Canon-nonaC ; 26-11-2009 o 14:16 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon-nonaC Zobacz posta
    8a. - nieco inna konwersja, proby z HK w Gimpie (chyba srednio udane?)
    bardzo nieudane. Wiesz co to jest HK? Bo to co pokazałeś nawet nie przypomina tej techniki. Użycie gotowego pluginu o nazwie HK z każdego zdjęcia nie uczyni HK. Pod prawdziwy HK specjalnie przygotowuje się zdjęcie, nie może to być każde z byle jakim (ciemnym) tematem.

Pozostałe - 9, 10 nic ciekawego ot fotki na pamiątkę.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

7. podoba mi sie kadr i mina ale brak podswietlenia blenda od spodu, cienie na twarzy psuja to zdjecie
    8. obrobka nie za bardzo ale kadr ladnie ci wyszedl

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów