Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nowy obiektyw

lukas2229
    Guest

Domyślnie Nowy obiektyw

Witam,
    od 7 m-cy jestem posiadaczem canona 1000D i ostatnimi czasy myślę nad zmianą obiektywu (obecnie posiadam standardowego kita 18-55mm). Na Allegro widziałem różne obiektywy SIGMA CZY też TAMRON. Nie dysponuje zbyt dużym budżetem 800-1000 więc pomyślałem o zamiennikach. Czy może ktoś wypowiedzieć się na temat tych firm? Są godne uwagi czy też nie bardzo. Jeżeli tak prosiłbym o jakieś konkretne modele-budżet znacie; w chwili obecnej brakuje mi trochę zoomu więc chciałbym coś co będzie bardziej przybliżać i w dosyć dobrej jakości.
    Za posty z góry dziękuje.!!
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Canon55-250 IS
    w 1000 powinieneś się spokojnie zamknąć.
    Ja kiedyś miałem tez Sigmę 28-200 bez stabilizacji co prawda ale foty były zadowalające, co do ceny Sigmy się nie wypowiem
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Olej Sigmy i Tamrony, poszukaj używanego 70-300IS. Naprawdę fajne szkiełko, sam popchnąłem za 1400, ostatnio widziałem tu gdzieś ofertę za 1200.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukas2229 Zobacz posta
    i ostatnimi czasy myślę nad zmianą obiektywu (obecnie posiadam standardowego kita 18-55mm).
    Zastanawia mnie to czy chcesz zmienić obiektyw kitowy na coś innego. Czy też go zostawić i dokupując nowy obiektyw zwiększyć sobie zakres ogniskowych. Jeżeli go zostawiasz to sugestie Kolegów powyżej są dosyć ciekawe, a jeżeli zamieniasz 18-55mm (czyt. pozbywasz się go) to powinieneś pójść w trochę inną stronę, bo zaczynając od np. 55mm na najszerszym końcu może być troszkę ciasnawo.
    POMYSŁY W GŁOWIE I KILKA ZABAWEK CANONA DO ICH REALIZACJI

Dopiero zaczyna Awatar Dominik K
    Miasto
    Sucha Beskidzka

Domyślnie

Jeżeli chcesz wymienić kita to polecam Tamrona 17-50.
    Z 1000d działa znakomicie.
    Można znaleźć oferty za 1000-1200 zł za używany egzemplarz.
    NIE WAŻNE CZYM SIĘ ROBI, LICZY SIĘ EFEKT

Dopiero zaczyna Awatar rbanach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dokładnie najlepiej kupić używanego Tamrona 17-50, sam teraz wymieniam właśnie kita 18-55 Canona na Tamrona 17-50, mam nadzieję, że będzie to dobra wymiana, myślałem jeszcze o C17-40L, ale z tego, co czytałem Tamron jest lepszym/jaśniejszym szkłem... Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów