Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Przesądy Fotograficzne....

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fumar Zobacz posta
    Prawda, prawda ;D
    Ale prawda to nie przesąd ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przesądy fotograficzne:
    - masz super sprzęt - zostaw go lepiej w domu. (po ulicach hulają dresiarze)
    - masz markowy sprzęt - zaklej logo (po ulicach hulają dresiarze)
    - masz ochotę na zdjęcia - weź komórkę z aparatem (po ulicach też hulają dresiarze, ale z komórką łatwiej uciec.
    -

A tak naprawdę to nie znam żadnych. :-)
    Ostatnio edytowane przez KrzysK ; 15-11-2009 o 16:27 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    - masz ochotę na zdjęcia - weź komórkę z aparatem (po ulicach też hulają dresiarze, ale z komórką łatwiej uciec.
    Chyba że SAGEM ;-)
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Ja słyszałem, że jak w piątek 13-tego zrobisz kiepskie zdjęcie, to będzie Cię przez 7 dni prześladował pech. Pierwszego dnia wyskoczy Ci err99, drugiego co najmniej 5 hot-pixeli i zatnie się przysłona, trzeciego odklei się lustro, potem piny w gnieździe sie wygną, piątego dnia aparat bedzie niedoświetlał o 1.5EV, szóstego wykaże FF/BF, a na końcu migawka Ci padnie..

..a jak modelka na sesji będzie źle umalowana to soczewki w obiektywie pekną
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Krzyniu
    Guest

Smile

Z przesądów fotograficznych znam tylko taki, zeby nie nosić Nikona i Canona w jednej trobie bo się oba popsują...

No i widziałem taki przypadek na własne oczy, że jedna osoba na plenerze miała lustrzankę Nikona i jakiś kompakt Canona jako backup i w pierwszym padła jej karta, a w drugim coś się schrzaniło z wysuwaniem obiektywu.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa
    Analogicznie (lubię to słowo ) do tego co powiedział Max_im:

• AMATOR - Jak kupię więcej megapix, to:
    • 'ŚWIADOMY' AMATOR - Jak kupię lustrzankę, to:
    • 'PRO' - Jak kupię eLę za czy tysie, to:

: będę robił zajebiastsze zdjęcia
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Ja słyszałem, że jak w piątek 13-tego zrobisz kiepskie zdjęcie, to będzie Cię przez 7 dni prześladował pech. Pierwszego dnia wyskoczy Ci err99, drugiego co najmniej 5 hot-pixeli i zatnie się przysłona, trzeciego odklei się lustro, potem piny w gnieździe sie wygną, piątego dnia aparat bedzie niedoświetlał o 1.5EV, szóstego wykaże FF/BF, a na końcu migawka Ci padnie..
    ..a jak modelka na sesji będzie źle umalowana to soczewki w obiektywie pekną
    A ja wiem, jak sprawić, by ta klątwa na Tobie nie ciążyła...
    Trzeba 30 razy obiec dookoła swój własny statyw ustawiony w geometrycznym środku Polski, robiąc zdjęcia komórką w rękawicy bokserskiej, dokładnie co 1/4000 sekundy wykrzykując: "śledziku zniknij!"
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Trzynastego nie pluj na wietrze, bo naplujesz sobie na wyświetlacz a trzynastego w piątek na wyświetlacz, obiektyw a dodatkowo do torby
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To ja może przytoczę trzy "landszafciarskie"
    1. Dobre światło do pejzażu jest wyłącznie rano.
    2. Słoneczne niebo jest równoznaczne z dobrymi warunkami do fotografowania.
    3. Krajobraz fotografuje się wyłącznie obiektywem szerokokątnym i jego posiadanie jest niezbędne i konieczne.

Każda z ww. "prawd" znajduje oczywiście słabe bądź niepełne potwierdzenie w rzeczywistości :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów