Założyłem sobie FOTOBLOGA
W niektórych trochę winieta średnio wyszła, ale ogółem świetne miejsca i zdjęcia..
Powiedz mi - w 08. - 10. stawiałeś na statywie i dłuższy czas czy po prostu było jasno + podciągnięcie w PSie?
Architektura przemysłowa jest z założenia utylitarna, to maszyna produkcyjna, gdzie człowiek jest tylko trybikiem i to ukazałeś na fotkach. Ja za nią nie przepadam, chociaż takie wnętrza jak #10 mogą wywierać wrażenie na widzach! Swoją drogą wolałbym chyba więcej mroku w tej obróbce.
Najbardziej podoba mi się #4 - industrialny symbolizm![]()
Fajne ... poza początkowymi 2 i 10 (bo tu jakoś dziwnie skadrowane - chociaż maszyneria OK). Lubię takie klimaty. Z tego co widzę na 05, to benzynka ot nie jest ... raczej diesel(takie mały motoryzacyjny off-topic)
02 - zrobiłbym w sepii z dużym ziarnem
04 - palce lizać
08 - też ma w sobie moc
U nas w Szczecinie jest jedno takie miejsce gdzie nikt już nie ma wstępu, a teren czeka na ludzi z pasją fotografowania .... STOCZNIA SZCZECIŃSKA.
www.robertjachim.pl - Canon 5D MK I + pasja i chęci
Bardzo dobre zdjęcia. Może byłoby lepiej, gdyby wszystkie były cz-b?
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
Założyłem sobie FOTOBLOGA
faktycznie jest industrialnie.
najbardziej mi jednak podchodzi ostatnie zdjęcie, bowiem widac na nim połaczenie indystrialności i człowieka.
Można z tego zdjęcia wysuwac wnioski, że a) albo człowiek poddany jest współczesnej technologii, albo b) jest jej niewolnikiem i pionkiem, którym ona kieruje.
Opcji jest wiele, tyle i oczu oglądających zdjęcia, ale generalnie jestem na tak :wink:
Duży potencjał drzemie w tych fotach - podoba mi się bez wyjątku![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Fajnie, szkoda że w rzeczywistość jest inna.
Nie o to w tym chodzi kolego,
co do architektury to fotografujemy ją frontalnie, dlaczego? architektura to dzieło już stworzone, dlatego nie mamy prawa ingerować w nią tylko możemy ją przedstawiać. Architekt tej zabudowy chyba nie myślał, że ma się ona przewracać?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
chodzi głównie o zdjęcie nr. 2 - dla mnie to zbrodnia
Ostatnio edytowane przez Niecephore ; 23-11-2010 o 12:03 Powód: Automerged Doublepost