Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Canon 70-200 f/4 L USM do Canon 400D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 70-200 f/4 L USM do Canon 400D

Witam mam pytanie czy jest możliwość włożenia Canon 70-200 f/4 L USM do 400D.???

I czy jest to opłacalne, chodzi mi tu głównie o to jak ten obiektyw się sprawuje, potrzebuję coś co łapało by mi ostro zdjęcia na meczach miedzy innymi.

Prosił bym o pomoc i z góry dziękuje.

Domyślnie

Sam obiektyw ostrzy błyskawicznie - na pewno szybciej niż wersje /2.8. Ale /4 na halę to może być ciut ciemno...
    Jak działa z 400d to nie podpowiem... :-(
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie 70-200/4

Cytat Zamieszczone przez qb4hkm Zobacz posta
    Działa bardzo dobrze, wręcz świetnie. Nic, tylko polecać, jednak oraniczenie w postaci niedużej jasności może przeszkadzać w ciemnych miejscach. Niektórzy jednak mają to gdzieś i jakoś zdjęcia w halach nim robią

Uzależniony

Domyślnie

Sam obiektyw ostrzy błyskawicznie - na pewno szybciej niż wersje /2.8.
    Miałem wersje "4" ktorą po ok. roku zamieniłem na "2.8" i nie zauważyłem aby ver. "2.8" ostrzyła wolniej.

[/quote]
    Uzywalem ver. "4" z 400D przez rok i bylo bez problemow.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    Wybacz, ale kupując sprzęt za 2k PLN, to wypadało by znać chociaż trochę system w który się weszło... Zresztą na tym forum było już wszystko napisane w tym temacie, wystarczy poszukać.
    Nie ma znaczenia czy kupuje się sprzęt za 100pln czy za 10k. Kiedyś trzeba zacząć się uczyć a to jest dział dla początkujacych więc chyba dobre miejsce, nawet na takie pytania a odpowiedzi jakie prezentujesz niewiele wnoszą.
    Oczywiśnie kolegi nie zwalnia to z używania opcji SZUKAJ.

A tak na temat, to nie ma sie czego obawiać, 70-200/4 bardzo dobrze współpracuje z 400D, nie ma problemu z AF, lepszym rozwiazaniem mogą być tylko wersje f2.8.

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Miałem wersje "4" ktorą po ok. roku zamieniłem na "2.8" i nie zauważyłem aby ver. "2.8" ostrzyła wolniej.
    Też na f2.8 przesiadłem się z f4 i nie widzą róznicy.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Nie ma znaczenia czy kupuje się sprzęt za 100pln czy za 10k. Kiedyś trzeba zacząć się uczyć a to jest dział dla początkujacych więc chyba dobre miejsce, nawet na takie pytania a odpowiedzi jakie prezentujesz niewiele wnoszą.
    Jasne, że nie ma. Jeśli ma się kase na swoje fanaberie, to czemu nie. Ale pytanie czy da się włożyć 70-200 do 400d... Czytając samą specyfikację szkła, w pierwszyszm lepszym internetowym sklepie foto, wyraźnie jest napisane:
    Obiektywy z mocowaniem EF można używać z aparatami analogowymi, jak i cyfrowymi z matrycą małoobrazkową i APS-C.
    Cóż więcej można napisać?
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    Jasne, że nie ma. Jeśli ma się kase na swoje fanaberie, to czemu nie. Ale pytanie czy da się włożyć 70-200 do 400d... Czytając samą specyfikację szkła, w pierwszyszm lepszym internetowym sklepie foto, wyraźnie jest napisane: Cóż więcej można napisać?
    Dobrze moje niedopatrzenie i głupie pytanie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Sam obiektyw ostrzy błyskawicznie - na pewno szybciej niż wersje /2.8. Ale /4 na halę to może być ciut ciemno...
    No nie wiem. Mam obie wersje i według mnie to 2.8 jest szybsza, tyle że jest to odczuwalne tym bardziej im w korpusie lepszy AF - najbardziej na 1D mkIII trochę mniej na 40D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ma może ktoś zdjęcia zrobione tym obiektywem.???

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mauy22 Zobacz posta
    Ma może ktoś zdjęcia zrobione tym obiektywem.???
    Proszę:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30189

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów