Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Canon 70-200 f/4 L USM do Canon 400D

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mauy22 Zobacz posta
    w takim razie dziękuje bardzo za podpowiedzi co i jak.

czas zakupić obiektyw.
    A może na początek jakąś dobrą książkę o podstawach fotografowania...?
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    A może na początek jakąś dobrą książkę o podstawach fotografowania...?
    Ta odpowiedz nie ma za bardzo związku z pytaniem, to ze kolega nie orientuję się sprzętowo nie znaczy że nie potrafi robić zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Akurat kolega mauy22 zna się na sprzęcie bo obiektyw wytypował dobrze :smile:.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frugo Zobacz posta
    Ta odpowiedz nie ma za bardzo związku z pytaniem, to ze kolega nie orientuję się sprzętowo nie znaczy że nie potrafi robić zdjęć
    Cytat Zamieszczone przez mauy22
    Witam mam pytanie czy jest możliwość włożenia Canon 70-200 f/4 L USM do 400D.???

I czy jest to opłacalne, chodzi mi tu głównie o to jak ten obiektyw się sprawuje, potrzebuję coś co łapało by mi ostro zdjęcia na meczach miedzy innymi.
    Wybacz, ale kupując sprzęt za 2k PLN, to wypadało by znać chociaż trochę system w który się weszło... Zresztą na tym forum było już wszystko napisane w tym temacie, wystarczy poszukać.
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Czesc.
    Mam 400d, niestety 70-200 f/4 nie mam ale miałem okazję kilka tygodni go poużywać. Według mnie ten aparacik pod takimi szkłami pokazuje na co go stać, jak dla mnie kosa :-D

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frugo Zobacz posta
    Nikt nie "bije go po głowie" za to że się nie zna, ale to też nie usprawiedliwia jego lenistwa. Szkło o ktróe pyta jest bardzo dobrze opisane na forum i wystarczy poszukać.

Pozdrawiam
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Wybacz, ale kupując sprzęt za 2k PLN, to wypadało by znać chociaż trochę system w który się weszło... Zresztą na tym forum było już wszystko napisane w tym temacie, wystarczy poszukać.
    Nie ma znaczenia czy kupuje się sprzęt za 100pln czy za 10k. Kiedyś trzeba zacząć się uczyć a to jest dział dla początkujacych więc chyba dobre miejsce, nawet na takie pytania a odpowiedzi jakie prezentujesz niewiele wnoszą.
    Oczywiśnie kolegi nie zwalnia to z używania opcji SZUKAJ.

A tak na temat, to nie ma sie czego obawiać, 70-200/4 bardzo dobrze współpracuje z 400D, nie ma problemu z AF, lepszym rozwiazaniem mogą być tylko wersje f2.8.

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Miałem wersje "4" ktorą po ok. roku zamieniłem na "2.8" i nie zauważyłem aby ver. "2.8" ostrzyła wolniej.
    Też na f2.8 przesiadłem się z f4 i nie widzą róznicy.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Nie ma znaczenia czy kupuje się sprzęt za 100pln czy za 10k. Kiedyś trzeba zacząć się uczyć a to jest dział dla początkujacych więc chyba dobre miejsce, nawet na takie pytania a odpowiedzi jakie prezentujesz niewiele wnoszą.
    Jasne, że nie ma. Jeśli ma się kase na swoje fanaberie, to czemu nie. Ale pytanie czy da się włożyć 70-200 do 400d... Czytając samą specyfikację szkła, w pierwszyszm lepszym internetowym sklepie foto, wyraźnie jest napisane:
    Obiektywy z mocowaniem EF można używać z aparatami analogowymi, jak i cyfrowymi z matrycą małoobrazkową i APS-C.
    Cóż więcej można napisać?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jasne, że nie ma. Jeśli ma się kase na swoje fanaberie, to czemu nie. Ale pytanie czy da się włożyć 70-200 do 400d... Czytając samą specyfikację szkła, w pierwszyszm lepszym internetowym sklepie foto, wyraźnie jest napisane: Cóż więcej można napisać?
    Dobrze moje niedopatrzenie i głupie pytanie.

Coś już napisał
    Miasto
    węgierska górka

Domyślnie

Ja miałem 400d z tym obiektywem i dopiero z 40d widac na co ten obiektyw stać, bo w 40d jest dużo lepszy AF...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów