Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Sensor Overload - czy kiedyś wam sie zdarzyło w Canonie?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Jest to bardzo nieprzyjemna specyfika CCD, mam to opisane w ksiazce w domu, z glowy nie pamietam. Napisze, jak bede w domu.

CMOSa to nie dotyczy, posiadacze Canonow nie musza rwac na dwor w celach testowych :-)
    Nie dotyczy posiadaczy Lustrzanek. Ale w kompaktach Canona też możęmy to spotkać

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

W G3 przy robieniu zdjec nigdy sie z takim zjawiskiem nie spotkalem. inna sprawa, ze ten sam egz. G3 produkowal takie paski prsy kreceniu filmow w ciemnych pomieszczeniach z silnymi , punktowymi zrodlami swiatla.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Canon tez... 8) Ale inni na szczescie wiecej
    A coz to za szczescie?!? Szczescie to by chyba bylo, jakby nikt tego nie robil...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    przeglądajac zaprzyjaźnieone forum znalazłem taki ciekawy topic. Zobaczcie zdjęcia w poście.

Jestem ciekaw czy komukolwiek z naszego forum wyszło coś takiego w Canonie. A może jest to specyfika CCD Generalnie wygląda jak jakaś koszmarna wpadka producenta..
    To jest ekstremalny przyklad bloomingu fachowo zwany w mojej niemieckiej ksiazce Smear-Effekt. Wystepuje czasami przy mechaniczno-elektronicznych migawkach i matrycach CCD w sytuacjach ekstremalnych (np. fotografowanie silnego slonca). Zapobieganie w razie wystapienia: dluzszy czas naswietlania i/lub mniejsza przyslona.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W G5 miałem coś podobnego. Niewiem jak przy ,,kręceniu filmików'' bo nigdy mi do głowy nie przyszło, że można (zegarkiem się nie golę. Niczym się zresztą nie golę (-: ), ale czasami na wyświetlaczu w czasie kadrowania taka pręga mi się pojawiała, w górę i w dół od jasnego małego źródła światła. Od słońca też.
    Na zdjęciach nie było po tym śladu.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz_mar
    Nie dotyczy posiadaczy Lustrzanek. Ale w kompaktach Canona też możęmy to spotkać
    no jak nie? Nikon D70 to nie lustrzanka
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów