Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: [ppasko] amatorszczyzna do oceny

Domyślnie

bjię się w pierś... może i nie doczytałem,
    ale pod nazwą Nasze fotografie widnieje napis: Zdjęcia różne i różniste, do oceny dyskusji i polemik.
    Proszę jeśli to możliwe o przerzucenie tematu do odpowiedniego działu albo najlepiej usunięcia....
    na następny raz będe bardziej wnikliwie analizował zasady...
    Pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ppasko Zobacz posta
    ale pod nazwą Nasze fotografie widnieje napis: Zdjęcia różne i różniste, do oceny dyskusji i polemik.
    Bo niewiele więcej się w opisie podforum mieści i dlatego niektóre podfora mają osobne, rozbudowane Zasady. No naprawdę kierowanie się tylko opisem podforum jako argumentem nie jest zbyt ciekawe...

Domyślnie

Wiem ze warunki na zewnatrz sa nie sprzyjajace ale na poczatek portretowania zalecam jednak nie bawic sie w blyskanie lampą na wprost w jakims slabo oswietlonym pomieszczeniu tylko jak wyjdzie slonce wyjsc w plener i pobawic sie blendą... ustawienie modelki w cieniu i puszczenie na nią snopu swiatla z blendy moga przyniesc naprawde fajne efekty. Co do konwersji do B&W wiele jest metod, ja korzystam z techniki Scott'a Kelby. Tu jest tez troche http://canon-board.info/showthread.php?t=44871
    Pozdrawiam!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów