Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
A po haśle, że na ślub trzeba mieć szczelną puchę "bo warunki", zaliczyłem rotfla
A ja nie zaliczyłem rotfla jak w 2004 roku w marcu zaplacilem prawie 700zł w serwisie za naprawe 10D po paru kroplach desczu wlasnie i sie mordowalem do konca sesji plenerowej miedzy slubem a weselem backupowa minolta analogowa z kitowym obiektywem gdy to 10D padlo. I nie zaliczylem rotfla gdy w zeszlym roku robilem zdjecia tym samym 10D w saunie (reklama) - wtedy akurat 10D wytrzymalo ale serce mialem w gardle. I nie zaliczylem tez rotfla gdy robilem zdjecia tego lata na plazy nad polskim morzem moim 20D razem z kolega (tez 20D) i jego body nie wytrzymalo tego pleneru - piach mial wszedzie.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
Dorzucę jeszcze tylko, że śluby to nie fotografowanie kolarstwa, czy innych wyścigów samochodowych: nie te ogniskowe, szybkość pracy i nie trzeba tylu kl/s. Musicie o tym pamiętać.
A fotografowales kiedys na weselu? Jestes w stanie trafic dokladnie w moent rzucenia wiązanki przez panne mloda lub muchy przez pana mlodego? A czy przed kosciolem nie zdarza sie, ze jest sypany ryz? A plenery robisz tylko statyczne - ladnie i grzecznie pozowane?

Cytat Zamieszczone przez chomsky
Jeszcze niedawno wpadliście w bojowy szal, gdy napisałem, że Canon kisi zdjęcia i je muli a jego AF (nie tylko AF) to bubel. Dziś w tym temacie każdy prześciguje się by udowodnic jak dziadowski jest AF w Canonie - schizofremia paranoidalna? Nawet w ZOO jest nieostro? Może sie używa wszystkich punktow AF, może nie wyłącza się serwo, może to wina taniego kita? Za trzy stówki? Może nie przeczytało się instrukcji, albo literatury? Nie będe panów złośliwie przepytywał. Polecam jedynie przeczytać własne zlośliwosci jakie prawicie każdemu kto napotyka na trudności z systemem cyfrowym Canona.
Ja nigdy nie twierdzilem ze AF w 20D jest super albo zły. Jak na te cene i klase sprzetu jest wiecej niz akceptowalny szczegolnie w porownaniu z konkurencja na podobnym poziomie. Oczywiscie ze pelna klatka to wieksze lustro i tym samym wiecej swiatla w wiekszym wizjerze ale ilosc punktow AF w 5D o ile wiem pozostala bez zmian i nadal tylko centralny jest krzyzowy (ale moge sie mylic, nie mialem 5D w reku) - a nie zawsze jest mozliwosc ostrzenia na centralny i przekadrowania.

Ale ja sie nie znam