Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 101

Wątek: 5D czy 1dm2?

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

tylko ze jednak 5D to nowsza technologia i niesadze ze focus bedzie zblizony do 20d no bo to nieta poleczka
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Kefir
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers
    No i powiem ze tesz masz racje , powiedz mi jescze gdzie mozna i za ile nabyc 1ds,a
    Trzeba polowac albo w PL albo na ebay. I za cene nowego 5D + grip mozna ustrzelic uzywanego 1Ds bez wiekszego problemu - w idealnym stanie. Ja kupilem body zweryfikowane w serwisie na 2800 klatek za cene zblizona do 5D.

Ostatnio bbyl na allegro od tommiego za chyba 16k pln.

A i jeszcze jedno - niektore sluby nie odbywaja sie przy pieknej slonecznej pogodzie. A wtedy gumowe uszczelnienia 1Ds sie przydaja.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kefir
    ... Poza tym przy zdjeciach dynamicznych AF w 20D byl dla mnie po prostu za wolny i za malo precyzyjny.
    Mam dziesiątkę, ale widzę, że w dwudziestce niewiele sie zmieniło na plus. Pisałem o tym kilka dni temu w innym wątku. Dynamiczny AF to moim zdaniem porażka, niezależnie od tego czy używa się szkieł niezależnych producentów, czy oryginalnych eL'ek canonowskich. Do fotografowania pewnych dyscyplin sportu (w moim przyopadku chodziło o kolarstwo) po prostu kompletnie się nie nadaje. Natomiast do innych, nawet w słabym świetle (choćby podnoszenie ciężarów) może być OK. Toteż nie przekreślałbym go a'priori do wszystkich sportowych zastosowań.
    To nie są moje doświadczenia, ale od użytkowników jedynek słyszę, że u nich dynamiczny AF działa perfekcyjnie.
    Któż jednak odgadnie jak będzie w 5D? No bo sam fakt, że jest to nowszy korpus moim zdaniem dokładnie nic nie znaczy

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Mam dziesiątkę, ale widzę, że w dwudziestce niewiele sie zmieniło na plus.
    Ale coś się zmieniło. Ostatnio miałem okazję przez cały dzień poużywać naprzemiennie jednego i drugiego (miałem jakieś problemy z gripem w 20-ce i nie miałem czasu zastanawiać się co to) i z tymi samymi obiektywami (70-200, 100-400) różnica jest widoczna. Nie ogromna, ale widoczna :-)

Cytat Zamieszczone przez Kefir
    Za cene 5D mozna miec uzywanego 1Ds i koniec problemow. Nawiasem mowiac to tez jest FF.
    O, a to jest skądinąd doskonała rada. Arkan pewnie coś może powiedzieć na ten temat :-)

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

tylko ze 1Ds kosztuje uzywany okolo 16 kawalkow a za 5D mam stronke z gdanska co ma kosztowac 11800 wiec , czasem oplaca sie zrobic te 20% wiecje zdjec i miec 4000 w kieszeni , tylko ze jak narazie to my z gory zakladamy ze 5D bedzie mial gorszy focus od 1Ds , czas pokaze , mam nadzieje ze juz za miesiac 5tka bedzie na polkach i bedzi eokazja to sprawdzic
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Kefir
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    O, a to jest skądinąd doskonała rada. Arkan pewnie coś może powiedzieć na ten temat :-)
    Rozmawialismy o tym ostatnio z Arkanem przy kawce Ja na 1Ds w dobrym stanie i za rozsadne pieniadze polowalem prawie 3 miesiace - dokladnie odkad mialem okazje zrobic sesje 1Ds MkII... I teraz moge jedno powiedziec - ten sprzet to po prostu inna klasa, jakosc i komfort pracy. Trzeba tylko sie przyzwyczaic do nieco innej filozofii pracy (przycisk + kolko) i dziwnej metody obslugi menu. Ale potem - miodzio pod kazdym wzgledem...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers
    tylko ze 1Ds kosztuje uzywany okolo 16 kawalkow a za 5D mam stronke z gdanska co ma kosztowac 11800 wiec , czasem oplaca sie zrobic te 20% wiecje zdjec i miec 4000 w kieszeni
    Ja myślę, że cena za używane 1Ds spadnie - właśnie z powodu wejścia 5D :-)

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ale coś się zmieniło. Ostatnio miałem okazję przez cały dzień poużywać naprzemiennie jednego i drugiego (miałem jakieś problemy z gripem w 20-ce i nie miałem czasu zastanawiać się co to) i z tymi samymi obiektywami (70-200, 100-400) różnica jest widoczna. Nie ogromna, ale widoczna :-)
    Ale to są takie zmiany jakie praktykuje Jelena Isinbajewa poprawiając rekord świata o 1 cm. Skądinąd i tu i tam ekonomia (jestem tylko biedną rosyjską dziewczyną, jak mawia)

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ja myślę, że cena za używane 1Ds spadnie - właśnie z powodu wejścia 5D :-)
    Mówisz że trzeba zacząć oszczędzanie na 1Ds?
    BTW wstyd sie przyznać ale nawet nie miałem okazji dłużej się takim sprzętem pobawić niż 5 min. :sad:
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    (jestem tylko biedną rosyjską dziewczyną, jak mawia)
    tak jak inny biedny chłopczyk Siergiej
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów