Cytat Zamieszczone przez Duty
5. większy ekran - można podczas pracy w studiu wygodnie pokazać klientowi jak wyszlo zdjęcie. Jak pokazuję ekranik 1DMKII młodym - to ja juz z boku widzę obraz jakby negatywowy - i nie jestem do konca pewien, czy oni widzą OK. 5D ma mieć szeroki zakres kątów oglądania.
Do tego celu (pokazanie na zachete kilku zdjec mlodym na biezaco) to moge szczerze polecic Epsona z mojego podpisu 8)

6. Na pokrętle pozycja z indywidualnym zestawem parametrów - wreszcie!
Jak wychodzę z kościoła z czułością 800-1600 i ustawieniem AV, AFservo to się muszę sporo nagimnastykować, żeby zejśc na niższą czułość , sprawdzić czy nie przekroczę czasu synchronizacji i przestawić na zdjęcia seryjne do np. sypania ryżu/pieniążków/puszczania gołąbków/etc.
Czegos nie rozumiem z tym czasem synchro... czyzbys wbudowanej lampki uzywal ktora ma ograniczenie?

A co do zdjec seryjnych to co za problem miec je caly czas wlaczone tylko wycwiczyc sobie wyczucie spustu i dociskac tylko kiedy trzeba?
Ja tak mam i nie mam problemow z wyczuciem spustu.
Niestety wiekszosc ludzi ktorym daje aparat na chwile wykazuje sie zawsze ciezkim palcem .

Co do szczelnosci to sie zgodze - przydatna jest, nawet w amatorskim pstrykaniu 8)