Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 101

Wątek: 5D czy 1dm2?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Piątka bedzie miala większe lustro, takie jak w normalnych analogowych lustrzankach. To lustro wpuści wiecej swiatła. Pozwoli to skonstruowac większy i jasniejszy wizjer. Ale takze dostanie się nieco więcej światełka czujnikowi pomiaru swiatła no i pomiarowi AF. Będzie więc zapewne to system czulszy- wiec lepszy. Panowie wiedzą zapewne coś o drodze jaką przebiega swiatło z lustra przez pryzmat i pod nim i jeszcze po katach. Bo z dyskusji to nie wynika (z wyjątkiem Jurka P ), jest długa nudna i na wyjątkowo niskim poziomie. Miejcie litość, generujecie tony cybermakulatury. Pozwolę sobie pozostać nadal w tym tonie. Jeszcze niedawno wpadliście w bojowy szal, gdy napisałem, że Canon kisi zdjęcia i je muli a jego AF (nie tylko AF) to bubel. Dziś w tym temacie każdy prześciguje się by udowodnic jak dziadowski jest AF w Canonie - schizofremia paranoidalna? Nawet w ZOO jest nieostro? Może sie używa wszystkich punktow AF, może nie wyłącza się serwo, może to wina taniego kita? Za trzy stówki? Może nie przeczytało się instrukcji, albo literatury? Nie będe panów złośliwie przepytywał. Polecam jedynie przeczytać własne zlośliwosci jakie prawicie każdemu kto napotyka na trudności z systemem cyfrowym Canona.
    Cześć.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    ...panów...
    chomsky tu na forum to po nicku jedziemy. Albo kolego, koledzy. Poza tym tu na forum jest pełna urody graficzka. Nie zapominaj ;-)
    pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Gietrzy- kobiety są mądrzejsze od nas "samców"- nie pakują się w taaakie dyskusje.
    Wolę panowie jak koledzy, zgadnij dlaczego?
    Cześć.Ch.

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Wybór wcale nie jest prosty. Główne przeznaczenie: śluby, makra, architektura.
    Ja nie rozumiem twojego dylematy. Zależy ci na 24mm z obiektywem 24-70, z 1D tego nie osiągniesz. Nie zależy ci na szczelności bo nawet jak będziesz fotografował wyjście z kościoła w deszczu to sobie potrzymasz przez chwile parasol, para młoda i gości i tak za długo na deszczu nie wytrzymają wiec szczelność jest ci mało potrzebna. 8 klatek/s nie potrzebujesz do ślubu chyba że będziesz chciał sfotografować uciekającego pana młodego sprzed ołtarza . Lepszy AF to jest argument ale skoro focisz głównie z lampa i AF 20D jest dla ciebie dobry to nie masz się czym przejmować.

5D i koniec

ps. A ja mam problem bo mi na szczelności zależy (zdjęcia na plaży, rajdy w kurzu, chciałem porobić zdjęcia miasto w deszczu itd.) i mi zależy na FF – 1Ds mk2 nie dam rady

Kefir
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Ja nie rozumiem twojego dylematy. Zależy ci na 24mm z obiektywem 24-70, z 1D tego nie osiągniesz.
    1Ds ma FF i o tym body chyba glownie mowilismy w kategorii jedynek...

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Nie, ja nigdy nie fotografowałem na weselu, nigdy nie udałeo mi się złapać wiązanki w locie i pewnie dlatego na wakacje wyjeżdżam w listopadzie. Gdybyś zajrzał do mnie na stronę, oszczędziłbyś sobie walenia w klawisze.
    Nie zrozumiałeś chyba mojej wypowiedzi. Takie sformułowanie nie było pytaniem czy to robiłeś lecz dowodem, ze moim zdaniem szybki AF bardzo sie przydaje właśnie m.in na weselach. Ale coż, na przyszłość postaram sie pisać na tyle dokładnie żebyś nie miał problemów z interpretacja.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kefir
    Nie zrozumiałeś chyba mojej wypowiedzi. Takie sformułowanie nie było pytaniem czy to robiłeś lecz dowodem, ze moim zdaniem szybki AF bardzo sie przydaje właśnie m.in na weselach. Ale coż, na przyszłość postaram sie pisać na tyle dokładnie żebyś nie miał problemów z interpretacja.
    Nie mam problemów z interpretacją. Fakt jest taki, że Młoda najczęściej siedzi lub stoi rzucajac wiązanką a fotograf ma z minutę na ustawienie ostrości właśnie na nią. Nie bardzo rozumiem, po co tu szybki AF...
    Przy odrobinie doświadczenia udaje się zrobić tylko jedno zdjęcie zamiast trzech i późniejszego przebierania..
    Jarek

Kefir
    Guest

Domyślnie

OK, masz pewnie racje... Na 90% ślubów ktore ja robiłem (może inna tradycja czy coś), panna młoda tańczyła, kobiety naokoło niej tańczyły w kółku itp. Ale ok, masz racje, moze ja za malo slubow zrobilem bo tylko kilkadziesiat... Nie istotne zreszta... Nie o to w tym wątku chyba chodzilo... Tobie wystarczy wolny (standardowy) AF, ja potrzebuje szybkiego - wygodniej mi się pracuje. I tak niech zostanie. Z mojej strony eot.
    Ostatnio edytowane przez Kefir ; 22-09-2005 o 19:08

sv
    Guest

Domyślnie

zgadzam sie z Jarkiem. rzucanie kieliszkami, muszkami, welonami i innymi badziewiami nie wymaga szybkiego af, taka fote mozna zrobic na manualu (jest dosyc czasu). szybki i skuteczny (czuly) af potrzebny jest na sali w trakcie zabawy.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sven, co to za pryszcz Ci się pojawił w podpisie?
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

to tylko prowokacja artystyczna

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów