Cytat Zamieszczone przez Vitez
Do tego celu (pokazanie na zachete kilku zdjec mlodym na biezaco) to moge szczerze polecic Epsona z mojego podpisu 8)
Nie ma na to czasu - podczas sesji w studio spoglądam na ekranik - widzę, co trzeba poprawić - podchodzę do młodych - pokazuję im, jak wyszlo - proponuję zmianę - o wiele szybciej chwytają o co chodzi, bo widzieli efekt i im też np. nie pasowalo.
Epson? nieeee, uzywam kart 4GB, mam ich zapas na cały dzien pstrykania NIGDY nie kasuję karty przed skopiowaniem jej na 3 dyski ( 2 w różnych komputerach + 1 przenośny w kieszeni)

Czegos nie rozumiem z tym czasem synchro... czyzbys wbudowanej lampki uzywal ktora ma ograniczenie?
Używam 580EX z EOSem 1DMKII. Jeśli masz ustawioną wysoką czułość i tryb AV na np. 2,8 - wyjdziesz na zewnątrz - aparat sam nie przestawi czasu krócej niz synchronizacja i będzie wielki "przepał". Trzeba albo ustawić lampę w "High Speed", albo zmiejszyć czułość/podnieść przysłonę. Właśnie jak nie zdążysz którejś z tych czynności migiem wykonać, to mogą być problemy

A co do zdjec seryjnych to co za problem miec je caly czas wlaczone tylko wycwiczyc sobie wyczucie spustu i dociskac tylko kiedy trzeba?
Pisałem o trybie 8,5 klatki na sekundę Dasz radę zrobić po 1 zdjęciu za każdym razem? Za szybko to strzela
Używam naprawdę rzadko - ryż, pieniążki itp. Potem wracam do Single shot - tym tez mozna trzepnąć 3-4 klatki/s w 1DMKII - serio.

Co do szczelnosci to sie zgodze - przydatna jest, nawet w amatorskim pstrykaniu 8)
Owszem - ale dla niej nie dopłacę do 1DsMKII. Wystarczy 5D Wiesz ile ja już sprzętu dźwigać muszę?