Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Kaspersky - pomocy

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie Kaspersky - pomocy

Dają to biorę pomyślałem i teraz mam mały problem. Kaspersky od 14 dni skamuje zawartość dysku i z każdą chwila zastanawiam się czy to normalne. Doszedł do 650 tys plików a tylu to nie miałbym w 5 komputerach (gdybem je miał może skamuje wszystkie pliki wszechświata a ja o tym nie wiem. Nawet nie ma jak zatrzymać tego cholerstwa, nie wspominając o jakimś wskaźniku postępu.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

650tyś plików to wcale nie dużo. Po drugie - pomyliłes forum. :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Norton kończył przy 150 tys i zajmowało mu to kilka godzin, windows, DPP i kilka pomniejszych programów na dysku 160 GB w tym 100GB 25 MB rawów. Chyba jednak skanuje zasoby całej sieci Co do forum, to chyba nie ma lepszego.
    Pozdrawiam
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Po pierwsze, jak słusznie zauważył Janusz, 650 tys. plików to wcale nie jest dużo. Być może Norton nie skanuje wszystkich plików, albo miałeś w nim wyłączone skanowanie jakiejś części systemu. Z drugiej strony _kilka_dni_ to rzeczywiście nie jest normalne zachowanie.

Po drugie: czy to _pierwsze_ skanowanie nowozainstalowanym antywirusem?

Po trzecie: nie ma opcji "nie daje się wyłączyć". Pod napisem "skanowanie..." powinieneś mieć opcję "zatrzymaj". A jak nie działa, to klikasz _prawym_ na ikonkę Kaspersky'ego w prawym dolnym rogu (sorry, nie pomnę jak się ten obszar paska w windowsach nazywa) i zaznaczasz "zakończ".

A w ostateczności - jak już nic innego nie pomaga - to ctrl+alt+del, wywołujesz managera zadań i zabijasz gada z tego poziomu...
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Po drugie - pomyliłes forum. :-)
    Jak wyżej - zamykam. Jest sporo for zajmujących się pomocą z softwarem komputerowym - powodzenia.

Uprawnienia umieszczania postów