Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Wielka Zagadka!??

emil
    Guest

Domyślnie Wielka Zagadka!??

Posiadam Eos 33v.
    Fotografowałem Pewien Reportaż Zmieniłem Film {dokładnie Pamiętam Ten Moment} Zrobiłem Go Do Końca Aparat Zwinoł Aut. Fil Do Kasety Zmieniłem Na Następny. Na 8 Naświetlonych Filmów Tego Dnia Po Wywołaniu Okazało Się że Jeden Film Jest Zupełnie Pusty - Czysty.dokładnie Wiem Z Którego Momentu Brakuje Mi Zdjęć .wiem że Film Był Dobrze Założony Do Aparatu. Pamiętam Jak Kontrolowałem Ilość Zrobionych Klatek .więc Dlaczego Jest Pusty???napewno Nie Pomyliłem Filmów. Zastanawia Mnie Jednak To że Po Wywołaniu Początek Tego Filmu Ma Krótsze Zaświetlenie Od Pozostałych Filmów.dokładnie Tak Jakby Wyciągnąć Film Prosto Z Pudełka I Wywołać.więc Nawet Jeśli Bym Tylko Włorzył Kasetę Do Aparatu A Nie Naciągną Filmu To Aparat I Tak Nie Zrobi Zdjęcia!!!
    W Kwietniu Miałem Podobną Sytuacje ! Dodam Jeszcze że Tygodniowo Robię Od 30 Do 50 Rolek I Wołam To Osobiście Więc Nie Jest Możliwe że Jest To Jakaś Pomyłka Ze Strony Labolatorium Foto.więc Jak To Możliwe????

Początki nałogu

Domyślnie

Moze nacisnelo sie zwijanie przed skonczeniem ? Wydaje mi sie, ze EOS moze cykac zdjecia nawet jak nie ma filmu, o ile tego sie nie zablokuje.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jak masz ustawiony aparat: zwija film do kasety w całości, czy pozostawia wystającą końcówkę filmu?
    pozdro.,
    m.

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Pozwolę sobie zażartować w tamach offtopicu: a zdjąłeś dekielek z obiektywu?
    :wink:

Ze źle założonym filmem aparat zrobi zdjęcie.
    Nienaświetlona rozbiegówka jest argumentem za tym scenariuszem.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

emil
    Guest

Domyślnie

Napewno Nie Nacisneło Mi Się Zwijanie Dokładnie Pamiętam Jak Sprawdzałem Ile Klatek Zrobiłem Na Dany Moment Licznik Pokazywał 22 Klatki Więc Popstrykałem Do Końca I Aparat Zwiną Film I Założyłem Następny.aparat Mam Ustawiony Tak że Po Zwinęciu Filmu Końcówka Chowa Się Do środka .

emil
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silent Planet
    Pozwolę sobie zażartować w tamach offtopicu: a zdjąłeś dekielek z obiektywu?
    :wink:

Ze źle założonym filmem aparat zrobi zdjęcie.
    Nienaświetlona rozbiegówka jest argumentem za tym scenariuszem.

NIE ZROBI ZDJĘCIA SPRAWDZAŁEM !!! WYŚWIETLACZ WTEDY JEST PUSTY I MIGA TYLKO PUSTE OKIENKO KTÓRE POKAZUJE ILOŚĆ KLATEK I SPUST JEST ZABLOKOWANY!

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

To dlaczego naświetliło się mniej filmu niż powinno przy prawidłowym nawinięciu...?
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emil
    Napewno Nie Nacisneło Mi Się Zwijanie Dokładnie Pamiętam Jak Sprawdzałem Ile Klatek Zrobiłem Na Dany Moment Licznik Pokazywał 22 Klatki Więc Popstrykałem Do Końca I Aparat Zwiną Film I Założyłem Następny.aparat Mam Ustawiony Tak że Po Zwinęciu Filmu Końcówka Chowa Się Do środka .
    no to rzeczywiście dziwne i niby odpada to, że w torbie/kieszeni pomyliłeś kasety z filmami - bo opisane efekty wołania wskazują na to, że pusty film w ogóle nie dotykał aparatu...

no bo co może być innego?

gdyby migawka nie klapała sobie przez cały film, to od razu byś to usłyszał/odczuł/poczuł (inny dźwięk).
    tak samo, jak inaczej brzmi analog z filmem i bez...

więc zagadka jest... mimo wszystko ja obstawiam pomyłkę w organizacji negatywów :wink:
    pozdro.,
    m.

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emil
    NIE ZROBI ZDJĘCIA SPRAWDZAŁEM !!! WYŚWIETLACZ WTEDY JEST PUSTY I MIGA TYLKO PUSTE OKIENKO KTÓRE POKAZUJE ILOŚĆ KLATEK I SPUST JEST ZABLOKOWANY!
    Ale dlaczego od razu krzyczysz? Poza tym masz chyba jakiegos "wirusa" co zamienia ci literki z malych na duze na poczatku wyrazu - tragicznie to wyglada.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Może film cały (z kasetą) wpadł kiedyś to utrwalacza, potem został wysuszony ... ?
    Skoro wszystko wskazuje na to, że filmu nie było w aparacie, to może go tam rzeczywiście nie było? A to, że był zwinięty do końca - może ktoś się bawił i zwinął zanim cokolwiek się z filmem działo?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów