Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Zielonkawe wydruki a w CS wszytsko pieknie, co jest zle?

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Otwierając "od razu" w PS nie msz żadnego TIFFa - masz jakiś tam, nieistotny, plik PSa. TIFF jest DOPIERO w momencie zapisu. Znacznie lepiej, jeśli trzeba, zapisywać poszczególne etapy pracy w PSD (natywnym formacie PS) niż w pamięciożernym TIFF.

Pozostałe rzeczy się zgadza. Powtórzę jeszcze raz. Jeśli nie masz dobrze opanowanego "Color Managementu" to nie baw się w profile labu. Ryzyko, że coś popsujesz jest większe niż ewentualne korzyści.
    No tak, faktycznie najpierw jest PSD a zapisujac zmieniamy powiedzmy na TIF-a. No opanowanego 'color managment' nie mam, stad moje pytania, ale tylko po to aby się tego 'naumiec' Będę miał przyszlego lata do zrobienia album-y i pewnie sporo wydrukow do zrobienia, na szczescie jest jeszcze trochę czasu aby pocwiczyc i opanować temat. Mam już profil drukarni zdjęć, jak i drukarni albumów. Na razie cwicze na na zwykłych labach, nauka wychodzi znacznie taniej. Dziękuje uprzejmie za rady!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak na marginesie, co to znaczy 'mieć opanowany color managment' ?
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 12-11-2009 o 21:27 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów