Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Innowacje

Domyślnie Innowacje

Poszukuję materiałów do pracy na temat Innowacje w Fotografii lat 80 .Może ktoś na forum może coś polecić . chodzi mi głównie o fotografię europejską . Może coś o historii fotografii ,albo programów graficznych .
    Liczę na waszą pomoc (bo nie będzie zaliczenia )

Domyślnie

i tu też cisza

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja Ci chyba wiele nie pomogę ale spróbuj może bardziej doprecyzować temat - co ci jest konkretnie potrzebne - może wtedy ktoś zareaguje .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Chyba największą innowacją był EOS czyli elektryczno optyczny system 620 i 650 Pierwsza w tym wynalazku była chyba Minolta 5000 a chodzi o AF, który zmienił obraz fotografii w połowie lat 80.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A czy koledze nie chodzi przypadkiem o innowacje w "Fotografii" jako sztuce a nie o sprzęt. Dlatego min. chciałem żeby rozjaśnił zagadnienie :rolleyes:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar jpl
    Miasto
    Inside the Wall

Domyślnie

Zakładając że chodzi Ci o historie sprzętu fotograficznego to na optyczne.pl mieli cykl artykułów o historii wszystkich znaczących firm fotograficznych. Było tam dość szczegółowo opisane innowacje poszczególnych firm. Może z tego dało by się coś wydłubać. Można też spróbować w Wikipedii.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A czy koledze nie chodzi przypadkiem o innowacje w "Fotografii" jako sztuce a nie o sprzęt. Dlatego min. chciałem żeby rozjaśnił zagadnienie :rolleyes:.
    Masz rację, chyba o to chodzi.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Masz rację jeśli chodzi o sprzęt to sprawa jest jasna chodzi mi o sztukę Fotografii artystów i innowacyjne techniki robienia zdjęć oraz ich wpływ na sztukę .np HDR

Uprawnienia umieszczania postów