Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1938

Wątek: [Szczecin-Koszalin] Canon-Foto-Klub - Plener

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzdra Zobacz posta
    Sugestia do organizatorów by uważniej dobierali wizażystki. Ta musi się jeszcze nauczyć jak NIE robić pieczątek na oczach i do czego służy korektor pod oczy i jeszcze paru rzeczy... (lektura: http://makijazfotograficzny.pl/ + praktyka, ale lepiej na indywidualnych sesjach niż całej grupie psuć zdjęcia).
    Wizaż na tym zdjęciu: http://img517.imageshack.us/img517/7622/img9968hf.jpg to masakra a nie wizaż .

Coś już napisał Awatar krzdra
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Sugestia do organizatorów by uważniej dobierali wizażystki. Ta musi się jeszcze nauczyć jak NIE robić pieczątek na oczach i do czego służy korektor pod oczy i jeszcze paru rzeczy... (lektura: http://makijazfotograficzny.pl/ + praktyka, ale lepiej na indywidualnych sesjach niż całej grupie psuć zdjęcia).
    Wizaż na tym zdjęciu: http://img517.imageshack.us/img517/7622/img9968hf.jpg to masakra a nie wizaż .
    akurat tej pani wizaż robiła inna pani wizażystka i to za pieniądze :-D jako prooofesjonalistka

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzdra Zobacz posta
    akurat tej pani wizaż robiła inna pani wizażystka i to za pieniądze :-D jako prooofesjonalistka
    No to opinię swoją kieruję do tej innej pani wizażystki również. A dlaczego również? Bo tą pierwszą oceniłem i po zawartości portfolio...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Vitez to wpadnij na następny plener w celach kontrolnych

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Vitez to wpadnij na następny plener w celach kontrolnych
    Możecie mi pokazać portfolio wizażystki PRZED następnym plenerem a ocenię. Nie muszę na żywo kontrolować.

Cytat Zamieszczone przez Virtuoz Zobacz posta
    A gdzie wizażystki mają nabrać doświadczenia? Malować w domu manekiny?
    Napisałem - na indywidualnych a nie grupowych sesjach. By zepsuć efekt co najwyżej jednemu, nie kilku fotografom. Poza tym można nabierać doświadczenia malując inne dziewczyny niekoniecznie do zdjęć a np okazjonalnie.
    Czego niestety brakuje wizażystkom (w sumie fotografom też) najczęściej by nabrać doświadczenia - skromności, pokory, otwartości na krytykę, chęci nauki.
    Zazwyczaj ledwo coś wyjdzie i mnóstwo znajomków nieszczerze zacznie się zachwycać efektami (byle się podlizać) to już wielkie guru i gwiazdy się robią...

Cytat Zamieszczone przez Virtuoz Zobacz posta
    Czy wszystkie wizażystki mają stosować się do przyjętych w Warszawie norm??
    Jakiś kompleks terytorialny? To co napisałem o makijażu to nie są normy regionalne, a ogólnofotograficzne i napisałem je w trosce o WASZE zdjęcia, bo efekt końcowy na tego typu zdjęciach BARDZO zależy od makijażu. Nie pisałem tego w celu jakiegoś bezsensownego wyżywania się... no ale chyba ciężko to zrozumieć.
    Podałem odpowiednie źródło wiedzy na ten temat niezależne od miejsca zamieszkania (byle znać język polski, mogę podać też lektury w jęz. angielskim). Jeśli chcesz sprowadzać to do wojenek międzymiastowych to współczuję podejścia i już się zamykam - szkoda mojej fatygi na taki poziom argumentów.
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 24-02-2010 o 14:27

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Możecie mi pokazać portfolio wizażystki PRZED następnym plenerem a ocenię. Nie muszę na żywo kontrolować.
    No nie ale wspólny plenerek fajna rzecz :P

Uprawnienia umieszczania postów