www.robertjachim.pl - Canon 5D MK I + pasja i chęci
Proponuję podsumować dzisiejsze ustalenia dotyczące pleneru.
A więc:
1. Jutro zadzwonię do sekretariatu i postaram się załatwić przedłużenie czasu jaki będziemy mieli do dyspozycji;
2. Piotr T. (wielkie dzięki) poczynił już kontakty z modelkami i wizażystkami - być może konieczne będzie zrzucenie się na jakieś wynagrodzenie za makijarz;
3. Ja i Piotr T. załatwimy oświetlenie studyjne ale niech każdy przyniesie co ma bo może się przyda;
4. Na plenerze postaramy się zaaranżować 2-3 plany zdjęciowe tak aby kazdy w miarę możliwości miał okazję komfortowo porobić zdjęcia, reszta może robić wnętrza Willi bo tak naprawdę zdjęcia modelek to propozycja tematyczna pleneru ale nikt nikogo do niczego nie zmusza. Rozumiem, że wielu z nas, ze mną włącznie nie ma dużego doświadczenia w pracy z modelkami i zrobienie super zdjęć może być problematyczne ale nie o to chodzi. Celem jest aby wspólnie wyjść porobić zdjęcia w pięknym miejscu, w warunkach dużo bardziej komfortowych niż te które panowały podczas Migawki. Być może dane nam będzie nauczyć się czegoś nowego.
Pozostaje ustalić w co mają się ubrać modelki i jak i kto to ma to załatwić. Mam nadzieję że jakoś się z tym wyrobimy i plener się uda a jak nie do końca to na przyszłość będziemy mieli już doświadczenie.
Witajcie, ja też wezmę swoje świecidła.
IMO warto posłuchać Piotrka - zdajmy się trochę na dziewczyny (modelki i wizażystkę) w kwestii strojów.
Podsunąłbym im dodatkowo temat wypożyczenia "epokowych" , będzie ciekawiej. Oczywiście przy naszym zaangażowaniu finansowym.
Witam wszystkich,
Na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać gdyż jestem tutaj nowy.Co prawda forum odwiedzam od dawien dawna, ale potrzebe utworzenia konta własnie na tym forum poczułem niedawno. Miedzy innymi ze wzgledu na ten rozwinięty i ciekawy wątek.
Jeżeli jest taka możliwośc to chetnie spotkam sie z wami(o ile nie macie nic przeciwko). Jestem młodym człowiekiem i zapalonym amatorem wiec chetnie skorzystał bym z okazji i nabył trosze porad i doświadczenia od profesjonalistów. Jeżeli chodzi o jakieś składki jak ktoś wczesniej pisał to o ile nie przekracza to moich możliwości to chętnie wspomoge. Nie chcę być "pijawką" skoro kazdy daje coś od siebie
Pozdrawiam
Krystian
zapowiada się nieźle... w środę można jeszcze dogadać u Piotra szczegóły (co do lamp i innych przedłużaczy)
Witam serdecznie wszystkich użytkowników Canonów ze Szczecina i okolic.Całkiem niedawno stałem się posiadaczem 40D i cienkich szkieł(czyt.KIT i 50)
W związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy w Szczecinie oprócz MM(chore ceny),Euro i Sigmy są jeszcze jakieś sklepy gdzie mógłbym kupić np.szkło 17-85 lub Tamrona 17-50 gdzie mógłbym przetestować kilka sztuk i wybrać najlepszą czy zostaje mi tylko net.
Pozdrawiam Krzysiek
Zamówić móżesz jeszcze tu:
http://www.sklep-foto.pl/ - mają siedzibę w Węglobudzie luc w Fototechnice na Chodkiewicza, jednakże w żadnym z tych miejsc nie ma możliwości przebierania w szkłach a jednynie kupno egzemplarza sprowadzonego na zamówienie. W tym przypadku lepiej kupować własnie przez net z uwagni na fakt, iż umowa zawarta poza lokalem przedsiębiorstwa umożliwia rezygnację z zakupu w terminie do 10 dni.