Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: [prosens] Portrety Modelek

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Z kolej 10 znów ma jakieś ale ... kontrast gdzieś poleciał w maliny nie wiedzieć czemu.
    A czy wszystkie zdjecia musze byc kontrastowe/ostre/dobrze naswietlone/ bez szumow/ itd?
    Przeciez widac ze taki byl zamysl autora.
    Z ostatniego seta to wlasnie 10 najbardziej mnie sie podoba.
    Na 8 niekorzystnie pokazales modelke-nie obrazila sie na Ciebie ?

Pozdrawiam.

prosens
    Guest

Arrow

dokładnie 10 taka miała być przecież wiem co to kontrast itd :P czasami uwagi są takie podstawowe bardzo - a ja aż taki początkujący nie jestem :P

co do 8 - to jest to jedno z ulubionych fotek modelki choć faktycznie ostre ale modelka lubi siebie na tego typu zdjęciach chyba z racji tego że nie ma takich fotek za dużo emocje

a z tym foto na molo - może faktycznie blenda dobiła światło wiem że jest masakra techniczna ale mimo tego nadal mi się podoba ;P

dzięki za chwilę uwagi nad fotami!

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Miałem na myśli brak kontrastu jako takie niepasujące do reszty rozwiązanie. Zamieszczasz cztery zdjęcia, z których jedno jest inne więc nie dziw się .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

prosens
    Guest

Domyślnie

Rozumiem ale tutaj najlepiej oceniać każde foto osobno nie stanowią one całości są to różnego rodzaju próby

dzięki za chwilę uwagi!

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

7 bardzo mi sie podoba, kadr, swiatlo, modelka wszystko spasowalo
    8 kadr swiatlo ok ale do miny modelki nie moge sie przekonac, jak by byla gryzoniem i chciala przerobic ta galazke na wiory
    9 troche ciemno i znow te zeby(chyba mam obsesje)
    10 fajna fotka choc moim zdaniem obrobka ci nie wyszla, wyobrazam sobie jaki efekt chciales uzyskac(bardzo go lubie ale tez nie wiem jak go zrobic) ale nie wyszlo do konca tak jak powinno byc.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Coś już napisał Awatar qbar

Domyślnie

Wypożyczone stroje, softboxy, blendy a efekt dziadowski. Czytam komenty do tych zdjęć i szczerze mówiąc to jestem w ciężkim szoku. Gdyby wziąć pierwszą z brzegu małpkę to rezultat byłby lepszy, a podejrzewam, że focono na ciekawszym sprzęcie. Trochę tandetnych, centralnych kadrów, dziwna kolorystyka i brak pomysłu na sesję dają dosyć przytłaczające wrażenie. Stroje i dziwny makijaż wcale się nie bronią, to znaczy broniłyby się gdyby zdjęcia były zrobione dobrze, a nie są.
    4 Wygląda jakby szlachcianka załatwiała potrzeby fizjologiczne i ktoś ją z zaskoczenia przyłapał.
    Zanim poślesz kolejne foty, to postaraj się złapać na którejkolwiek ostrość.
    Ostatnio edytowane przez qbar ; 02-12-2009 o 22:33

prosens
    Guest

Domyślnie

no spokojnie nie ma co się ekscytować - skąd informacja o softboxach? żadne z tych foto nie korzystało z takich bajerów

maksymalne użycie to 1 blenda

sprzęt dużo ciekawszy też nie jest bo canon 400d

co do reszty to już taki masz odbiór i spoko zgodzę się z brakiem ostrości na części zdjęć :]

prosens
    Guest

Arrow

11.

12.

Radofoto
    Guest

Domyślnie

hejaa ; )
    jak dla mnie to nr 2.
    Duży kontrast + , ja kadrowałbym bardziej na lewo.
    Ogólnie przy zdjęciach z modelkami, staram się robić je po buzi delikatne jak aksamit. One to uwielbiają i ja też, no ale wiadomo- jak kto woli
    Pozdrawiam

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Albo za małe albo za duże, ech. Czy to tak trudno przeczytać regulamin ?
    http://www.canon-board.info/announcement.php?f=49&a=17
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów