Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Wątek: Karta pamięci do 7D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Weź Ultry 16 gb, moim zdaniem najrozsądniejsza karta pamięci. Używam cały czas z 5DII, ale z powodzeniem używałem z 40D i 1DIIN i przy długich seriach nie było żadnej różnicy między Extreme z nowej serii.
    Czekaj, czekaj... porównujesz teraz Sandiski Ultra 30mb/s z Extreme III 30 mb/s?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie Odp: Karta pamięci do 7D

Czy Sandisk Extreme III to ta czarna seria ? Czy czymś różni się od złotej oprócz prędkości zapisu? Dziwi mnie niewielka różnica w cenie. Którą byście polecili? Link do kart

Na każdej karcie jest napisane, jaka to seria. Różni się jeszcze naklejką ze złotym paskiem i gwarancją 30lat vs. 5. Sam transfer to już wystarczająco dużo. Jeżeli różnica w cenie nie przeszkadza, to jasna sprawa żeby brać lepszą. Inna sprawa, że dużą prędkość przeciętny użytkownik wykorzystuje bardzo rzadko. Zdatne przy zdjęciach seryjnych. Przy "spacerowym/spokojnym" trybie zdjęć, wystarczy seria Ultra.
    Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Na każdej karcie jest napisane, jaka to seria. Różni się jeszcze naklejką ze złotym paskiem i gwarancją 30lat vs. 5. Sam transfer to już wystarczająco dużo. Jeżeli różnica w cenie nie przeszkadza, to jasna sprawa żeby brać lepszą. Inna sprawa, że dużą prędkość przeciętny użytkownik wykorzystuje bardzo rzadko. Zdatne przy zdjęciach seryjnych. Przy "spacerowym/spokojnym" trybie zdjęć, wystarczy seria Ultra.
    Może nie wyjaśniłam się precyzyjnie - pytając o czarną serię Extreme chodziło mi o to czy to III czy II, na karcie nie widnieje taka informacja. Na moje oko złota karta jest lepsza, ale różnicy w cenie nie widać i szukam dziury w całym, szukając przyczyny

Warto w przypadku kart się tym przejmować? Takie dylematy to na wybór nowego szkła lepiej zostawić. Różnica faktycznie niewielka, także osobiście wybrał bym serię Pro. 5 lat gwarancji się może skończyć, 30 już raczej nikt nie wykorzysta. Lepszy transfer może się przydać w przyszłości, jak najdzie przełożenie karty do innego sprzętu (kamera?).
    Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Pełne uzależnienie

SanDisk EXTREME żółta naklejka to zdecydowanie lepszy wybór i zauważalna różnica przy filmowaniu.
    Do zdjęć czarna SanDisk EXTREME III / 45MB/s to też dobry wybór
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Żółta/złota naklejka to nowy wygląd kart Extreme, tu masz jak wyglądają teraz poszczególne serie SD Cards for DSLRs and Other Digital Cameras from SanDisk

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Żółta/złota naklejka to nowy wygląd kart Extreme, tu masz jak wyglądają teraz poszczególne serie SD Cards for DSLRs and Other Digital Cameras from SanDisk
    Przecież to nie o takie karty chodzi Przedstawione przez Ciebie to format SDHC a 7D chodzi na CF.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Przecież to nie o takie karty chodzi Przedstawione przez Ciebie to format SDHC a 7D chodzi na CF.
    Ups, byłem ostatnio na etapie zakupu kart sd i tak mi cały czas po głowie chodzą, dla cf CompactFlash Cards by SanDisk for Business and Consumers

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów