Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Wątek: Karta pamięci do 7D

Dopiero zaczyna

Domyślnie Karta pamięci do 7D

Jaką kartę pamięci polecacie do canona 7D. Jaka prędkość jest wystarczająca żeby uzyskać 8 kl/s + żeby nie ograniczała funkcji nagrywania filmów. Dzięki za pomoc, pozdraiwam

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez do_urden Zobacz posta
    Jaką kartę pamięci polecacie do canona 7D. Jaka prędkość jest wystarczająca żeby uzyskać 8 kl/s + żeby nie ograniczała funkcji nagrywania filmów. Dzięki za pomoc, pozdraiwam
    Żadna karta nie ogranicza prędkości dopóki nie zapełni się bufor. A po jego zapełnieniu z kolei, nie ma takich kart, które by nie ograniczały. i to znacznie. Do nagrywania filmów, to spokojnie wystarczy Sandisk Extreme 3.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pozostaje żałować, że Canon nie umiescił w tej stosunkowo dużej puszce dwóch gniazd pamięci CF. Wtedy w jednym możnaby mieć Ultra II 32 GB do filmów, a drugim jakąś szybką UDMA 600x do zdjęć, choćby tylko 4 GB... BYłoby nie tylko optymalnie z punktu widzenia koszt/prędkość, ale łatwiej także wtedy zapanować nad tym bajzlem. A tak mamy sieczkę zdjęcia/filmy wymieszaną jak ta lala
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 10-11-2009 o 18:00

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jesli chodzi o wideo, to kup Sandiska III. Dziala bardzo dobrze, czego nie moge powiedziec o Kingston Pro Elite x133. Do wideo sie nie nadaje (chyba, ze 720p).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za sugestie.
    Podpowiedzcie proszę jaka wielkość pamięci będzie najbardziej optymalna w stosunku ceny do wydajności. W zapowiedziach czytałem że nagrywanie filmów w najbliższej jakości jest ograniczona czasowo. Czy chodzi tutaj o pojemność karty czy ograniczenia techniczne?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W zapowiedziach czytałem że nagrywanie filmów w najbliższej jakości jest ograniczona czasowo. Czy chodzi tutaj o pojemność karty czy ograniczenia techniczne?
    1 minuta filmu w najwyższej rozdzielczości zajmuje ok 285MB. Czyli karta o pojemności 4GB pomieści max. 15 minut materiału. Sam sobie policz, jakiej karty potrzebujesz.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 11-11-2009 o 13:15

Domyślnie

Chyba nie planuje się wypuszczenie karty 600x o pojemności 4GB. Chyba najmniejsza to 16GB w cenie ok 800zł.

Domyślnie

Kolaj...chodziło mi o wypodzieć jotes25...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Kolaj...chodziło mi o wypodzieć jotes25...
    W takim razie używaj tego przycisku: by dokładnie dać znać komu odpisujesz.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skoro pomyłka wyjaśniona, proponuję wyczyścić z wyjaśnień Ja się sam wykasowałem.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów