Pokaż wyniki od 251 do 260 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar VanMurder

Smile

Gratuluje!!! Wspaniały watek!!

Przeczytałem od deski do deski i nie żałuje. Dawno tak dobrze się nie bawiłem przy lekturze wątku na CB.

Ukłony dla bohaterów wątku Kaliny, Adama i Jarka, podziwiam was za artyzm, artyzm i rzemiosło najwyższych lotów.

Jak będę wydawał swoją córkę za mąż, zatrudnię całą waszą trójkę, zapłacę podwójnie, pokryje koszty podróżny i zakwaterowania... pod jednym warunkiem :
    poproszę was o wybrane przez waz piki RAW i sam zajmę się obróbką.

Moi drodzy bardzo cieszy mnie fakt że nie macie większych problemów i że z p-tu ekonomicznego prosperujecie tak dobrze.

Na pocieszenie powiem wam że w moich stronach panuje istny Sajgon fotograficzny, na ostatnim ślubie naliczyłem 12 DSLR z najwyższych półek.
    + dwóch pro (zemną włącznie). Najlepszym biznesem są teraz warsztaty fotograficzne bo fotografia to hobby numer jeden w US.

Poważnie zastanawiam się nad zmianą profesji

Na liście najbardziej stresujących zawodów w USA na trzecim miejscu znjduje się:
    Photograf/Photojournalist
    zaraz po: Chirurgu (Surgeon) i Commercial Airline Pilot ... (to chyba daje trochę do myślenia i wyjaśnia emocje towarzyszące wywodom w tym wątku).

Jednocześnie zawód fotografa jest w piętnastce najgorzej opłacanych zajęć(w US).

Konfucjusz kiedyś powiedział, że jeżeli twoją pracą będzie zajęcie które kochasz, nie będziesz pracował w życiu ani minuty.
    Niestety za jego czasów nie było ogólnie dostępnych lustrzanek cyfrowych...

Pozdrowienia zza wielkiej wody.

VanMurder
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 18-11-2009 o 09:54

Uprawnienia umieszczania postów