Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
niekoniecznie. zdaje się, że zaczęło się do tego:
[...]
czyli pomysł, pomysłowość, źródłowo w oderwaniu - jak mi się zdaje - od obrobki
I tu oboje z Kalina jestescie w bledzie, zaczelo sie od tego i od tego wziely sie moje komentarze odnosnie obrobki, a nie kadru, czy klimatu lub chwili:

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
Co jakis czas zagladam sobie do galerii ludzi z forum, ktorzy siedza w branzy.
I tu zwracam sie do mistrzow sztuk wszelakich. Niech mi dadza odpowiedz na pytanie:
"Jak to jest zrobione i czym? Jak to sie dzieje, ze te zdjecia sa "krysztalowe", bez zadnej "mgielki" ostre i cudne kolorystycznie? To sprawa szkiel czy obrobki?"
Chodzi mi o zdjecia(mam nadzieje, ze sie nie pogniewa Pana Jaroslawa Grabka:
http://www.grabek.pl/index.php?id=4

Pozniej wpadla Kalina "rodzierajac szaty" stajac w Twojej obronie i sie zaczelo

Nie musisz mi Kalina tlumaczyc roznicy w warsztatach obu Panow. Jak slusznie napisales habakuk;

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
no, a ja lubię, kiedy zdjęcie broni się akcją sensu stricto - gdzie są emocje, wieloplany, żywioł - innymi słowy mocny reportaż. to jest najtrudniejsze. jeszcze bardziej lubię, kiedy w tej filozofii broni się cały materiał
To mogloby zamknac cala dyskusje w oczekiwaniu na opienie uzytkownikow forum.

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
ParteqNiemniej jednak wciąż będę twierdzić, że absurdalnie brzmi wypowiedź - wybieram chleb żytni z piekarni na Chłodnej, bo losowość rozkładu ziaren kukurydzy w tym pieczywie najbardziej do mnie przemawia.
Brzmi absurdalnie, ale pozostaw innym miec swoje wlasne wybory bez wzgledu na to jak bardzo wydaje Ci sie to absurdalne, swiata nie zmienisz