Pokaż wyniki od 31 do 40 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Gdybym był złośliwy (a przecież Ty najlepiej wiesz,że nie jestem ) spytałbym Cię, czy to taka moda, żeby robić czarnobiałe zdjęcia lub prawie kolorowe, czy może jak wszyscy zauważyliście, że łatwiej zrobi konwersję BW, podbić kontrasty i dowalić ziarno, niż babrać się z balansem bieli, zafarbami i cieniami.
    Jarek - może i moda ale jak ktoś powiedział - mody się ustawania, a nie za nimi podąża
    Fajnie znać swoje i swojego sprzętu i technik zalety i słabości. Zalety wykorzystywać, a słabości .. też wykorzystywać. Naczelna zasada designu "czego nie można ukryć trzeba wyeksponować", daje się zastosować całkiem szeroko.
    Ale to tylko jedna strona medalu, drugą jest odpowiedz na pytanie, czy chcę żeby było naturalistycznie? Abstrahując od tego czy potrafię.

I w tym labiryncie każdy może wydeptać ścieżkę dla siebie.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Kalina, bez urazy, ja prosiłem swoich znajomych i klientów, żeby zachowali się przyzwoicie i nie wypowiadali się teraz. Myślałem, ze w drugą stronę to też działa.
    mailing z prośbą rozesłałeś czy jak?

Mnie nikt nie musi prosić bym się odzywała, ani tym bardziej bym milczała. Duża dziewczynka jestem, sama odpowiadam za swoje postępowanie.

I może rzeczywiście się pospieszyłam i taka niepotrzebna obrona wyszła. Niepotrzebna zwłaszcza Adamowi, ale wypowiedź Parteq była jak woda na młyn, dla myślenia o tym, co jest DLA MNIE ważne w fotografii.
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 09-11-2009 o 18:56
    Pkt 8 regulaminu forum

Uprawnienia umieszczania postów