Pokaż wyniki od 1 do 10 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...bo odnosząc się wcześniej do owego stylu obróbki adresowałeś swe uwagi do wspomnianej dwójki.

Jak już wspomniałem wcześniej - kwestia skali zjawiska, proporcji i upodobań. Adam robi głównie reportaże ślubne i ew. jakby przy okazji plener, Ty zdajesz się robić głównie plenery i ew. przy okazji reportaż. Sam nawet wspomniałeś, że miewasz klientów którzy na plenerze poprzestają...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 20-11-2009 o 17:23

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    ...bo odnosząc się wcześniej do owego stylu obróbki adresowałeś swe uwagi do wspomnianej dwójki.

Jak już wspomniałem wcześniej - kwestia skali zjawiska, proporcji i upodobań. Adam robi głównie reportaże ślubne i ew. jakby przy okazji plener, ty zdajesz się robić głównie plenery i ew. przy okazji reportaż. Sam nawet wspomniałeś, że miewasz klientów którzy na plenerze poprzestają...
    Wcześniej to opisywałem, może przeoczyłeś. Pokazuję zdjęcia, które mi wybrali Młodzi, pewnie bardziej chciałbym się popisać umiejętnościami na zdjęciach z imprezy, pracą światłem, uchwyceniem chwili, ale na ten wybór nie mam już wpływu. Ludzie chcą takie zdjęcia, ludzie je dostają.

A co do "poprzestawania na samym plenerze": to działa tak, że ja nie mam już terminu, znajdują sobie kogoś na ślub a ja później robię tylko plener. Pewnie ci wszyscy ludzie muszą się nieźle zmuszać do takiego rozwiązania, co? Tylko widzisz, dla większości z nich to jedyna okazja na zrobienie sobie profesjonalnych zdjęć i pochwalenie się nimi bez narażanie się na łatkę próżności. Może w tym rzecz? Bo oczywiście nie ryzykuję tezy, że im się to podoba, przecież nie może.

A właśnie. Godzinę temu dostałem listę zdjęć do przygotowania. 47 klatek z przygotowań, ślubu i wesela, 53 z pleneru. Dziwne, nie?
    Jarek

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A właśnie. Godzinę temu dostałem listę zdjęć do przygotowania. 47 klatek z przygotowań, ślubu i wesela, 53 z pleneru. Dziwne, nie?
    Może wybierają to, w czym czujesz się najlepiej, do czego masz przekonanie i co Ci najepiej wychodzi?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Może wybierają to, w czym czujesz się najlepiej, do czego masz przekonanie i co Ci najepiej wychodzi?
    Umówmy się od razu, że ja nic nie potrafię. Będzie szybciej i Vitez będzie miał mniej do sprzątania.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Umówmy się od razu, że ja nic nie potrafię. Będzie szybciej i Vitez będzie miał mniej do sprzątania.
    nikt nie powiedział że nic nie potrafisz.

sam przyznałeś że "ślubniaki" nie muszą być reportażem. I OK - Twoje zdanie.

Habakuk robi reportaż a Ty nie robisz. On ma klientów i Ty masz klientów.

Jemu wychodzi i Tobie wychodzi. Każdemu wychodzi na swój sposób.

I tyle..

Uprawnienia umieszczania postów