Strona 31 z 34 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    I ten reżyser to oczywiście do mnie? Zdaję sobie sprawę, że i tak wiesz wszystko najlepiej, ale mnie udaje się jednak robić zdjęcia bez tłumaczenia ludziom co mają zrobić i gdzie stanąć.

To co w takim razie robisz tu od kilku dni?
    No, poza tłumaczeniem, jaki to Adam jest wspaniały a ja do ****.
    Statystycznie rzecz biorąc w tym wątku głównie udawadniano, że to Adam jest do ****, a Ty wspaniały. I z tym stanowiskiem pozwoliłem sobie polemizować - wskazując, gdzie upatruję wartości w pracach Adama.

Statystycznie rzecz biorąc na twoim portfolio jest niemal tyle zdjęć z plenerów, co z przygotowań, ceremonii i przyjęcia razem wziętych. Odniosłem zatem wrażenie, że kładziesz na to nacisk. Zdjęcia plenerowe jak na mój gust wyglądają na upozowane, ale być może się mylę, być może po prostu są to spontaniczne i naturalne zabawy i reakcje par młodych, a twoje zdjęcia są tylko obiektywną, reporterską relacją owych zagadkowych praktyk.

W mojej ocenie deprecjonowanie zdjęć przez pryzmat ich stylistyki w Waszym przypadku nie ma sensu - warsztatowo obaj prezentujecie wysoki poziom i można oczywiście się przypieprzać, prokurując zarzuty że obróbka Adama jest zmanierowana, ramczasta i szumiasta, a twoja bezduszna, pstrokata i komerchowata, ale w ogólnym rozrachunku jeden i drugi styl się broni i ma prawo podobać.

Natomiast plener ślubny jest jak dla mnie obmierzłą bzdurą, razi nieszczerą sztucznością i jest po prostu festyniarską szopą, trąci kiczem i pokazówą. A już w momencie dodatkowo przeradza się on w festiwal pomysłów z d... wyjętych, gdzie pary prześcigają się w kretyństwie sytuacji, w jakich starają się uwiecznić, to wręcz napawa grozą i pozbawia złudzeń wobec gatunku ludzkiego. Oczywiście nie czynię z tego zarzutu wobec Twego fotograficznego rzemiosła - klient nasz pan.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 20-11-2009 o 14:06

Domyślnie

różnica pomiędzy zdjęciami habakuka i oskarkowego to przepaść.

nie będę pisał na czyją korzyść.
    każdy kto choć trochę "liznął" (zaznajomił się) z prawdziwym reportażem fotograficznym będzie wiedział na czyją korzyść.

i nie chodzi tu o obróbkę - tylko o kadry i punkty widzenia.

ale to tylko moje zdanie.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Lubicie dyskutować co ? 31 strona a nic z Waszej dyskusji nie wynika. Dorabiacie jakąś filozofię nie wiadomo do czego. Jest dwóch Panów pokazali swoje zdjęcia i jeśli ktoś chce może napisać które bardziej mu leżą. Ot i cała filozofia. Pogoda jest ładna proponuję wybrać się z aparatem i coś pstrykać.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Lubicie dyskutować co ? 31 strona a nic z Waszej dyskusji nie wynika. Dorabiacie jakąś filozofię nie wiadomo do czego. Jest dwóch Panów pokazali swoje zdjęcia i jeśli ktoś chce może napisać które bardziej mu leżą. Ot i cała filozofia. Pogoda jest ładna proponuję wybrać się z aparatem i coś pstrykać.
    Przyganiał kocioł garnokowi - Twoja wypowiedź to dopiero niczego nie wnosi.

I dla kogo nie wynika, dla tego nie wynika. Nie interesuje Cię, denerwuje, nie ogarniasz - nie czytaj, idź na spacer. Nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma.

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    nie będę pisał na czyją korzyść.
    każdy kto choć trochę "liznął" (zaznajomił się) z prawdziwym reportażem fotograficznym będzie wiedział na czyją korzyść.

i nie chodzi tu o obróbkę - tylko o kadry i punkty widzenia.
    To jest trochę zbyt kategoryczne stwierdzenie, bo np. co do kadrów, to staranności kompozycyjnej nie można oskarkowemu odmówić.

Tu raczej idzie o bardziej fundamentalne kwestie.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 20-11-2009 o 15:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Przyganiał kocioł garnokowi - Twoja wypowiedź to dopiero niczego nie wnosi.

I dla kogo nie wynika, dla tego nie wynika. Nie interesuje Cię, denerwuje, nie ogarniasz - nie czytaj, idź na spacer. Nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma.

To jest trochę zbyt kategoryczne stwierdzenie, bo np. co do kadrów, to staranności kompozycyjnej nie można oskarkowemu odmówić.

Tu raczej idzie o bardziej fundamentalne kwestie.
    mi absolutnie nie chodzi o staranność kompozycyjną - jak napisałem o kadrach i punktach widzenia to chodziło mi o to "COŚ" co stanowi o dobrym reportażu - zdjęcia mogą być ładnie skadrowane ale reportaż kiepski.

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Natomiast plener ślubny (...) wręcz napawa grozą i pozbawia złudzeń wobec gatunku ludzkiego. Oczywiście nie czynię z tego zarzutu wobec Twego fotograficznego rzemiosła - klient nasz pan.

Ojej, a ja mam w głowie taki fajny pomysł na swój plener jak się z Karoliną będę hajtać. Z tego powodu w 2012 nie załapię się na arkę ? Ratuj Czornyj, może warsztaty z mądrosci i filozofii życiowych poprowadzisz ?
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    mi absolutnie nie chodzi o staranność kompozycyjną - jak napisałem o kadrach i punktach widzenia to chodziło mi o to "COŚ" co stanowi o dobrym reportażu - zdjęcia mogą być ładnie skadrowane ale reportaż kiepski.
    Co to jest to COŚ możesz określić? Skoro stanowi
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Natomiast plener ślubny jest jak dla mnie obmierzłą bzdurą, razi nieszczerą sztucznością i jest po prostu festyniarską szopą, trąci kiczem i pokazówą. A już w momencie dodatkowo przeradza się on w festiwal pomysłów z d... wyjętych, gdzie pary prześcigają się w kretyństwie sytuacji, w jakich starają się uwiecznić, to wręcz napawa grozą i pozbawia złudzeń wobec gatunku ludzkiego. Oczywiście nie czynię z tego zarzutu wobec Twego fotograficznego rzemiosła - klient nasz pan.
    No dobra - ale Adam też ma zdjęcia plenerowe w różnych - powiedzmy - dziwnych miejscach łącznie z tym pokazywanym na dzień dobry na jego stronie a ja mam wrażenie że to jest skierowane wyłącznie w kierunku Jarka...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    To "COŚ" to mniej więcej to samo co "magia pełnej klatki", "magiczne szkło 85L", czyli rzeczy niewidzialne, nieokreślone i praktycznie niemożliwe do jednoznacznego zdefiniowania, a więc takie, którymi można potem łatwo się podpierać w dyskusji z tymi "mniej obeznanymi" :-) ;-)
    Od dawna wiadomo, że wystarczy używać wielu dziwnie brzmiących słów, aby zyskać uznanie w oczach maluczkich ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Sergiusz, wybacz, ale nie dogadamy się.
    Po prostu inaczej widzimy (ja i Ty).

Strona 31 z 34 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów