Pokaż wyniki od 241 do 250 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

no to jednak napiszę coś, a miałem trzymać język za zębami...
    Gdy zaczynałem ślubną byłem wielkim zwolennikiem Jarka, potem fascynowała mnie obróbka i podejście do kadru Adama. Z Jarka (sorki stary lecz chce napisać a nie mydlić) "wyrosłem" choć pozostało mi trochę szaleństwa, od Adama chyba mam (w swoich zdjęciach) trochę delikatności, szczęścia i spokoju. Teraz jednak nie wziąłbym na swój slub żadnego z was. Jarek i znów sorry ale idealna technika i powielanie nawet swoich pomysłów w nieskończoność to teraz cofanie się. Adam preferujesz zdjęcia tulusiane, ciepłe kochane i to jest piękne, dla mnie jednak są za trochę spokojne, bez odrobiny jajka (choć na początku gdy wpadłeś na FFŚ pokazałeś świetną sesję z kajdankami czy cuś podobnego). Świetna reporterka, jednak brak momentów ukazujących tempo imprezy, adrenalinę gości i młodych. Może gdzieś tam i jest ale nie kojarzysz mi się gościem z jajem (w sensie jajcarskich i mocno ekscytujących zdjęć) w przeciwieństwie do Jarka. Jarek, nowych pomysłów brak i tyle i proszę cię nie tłumacz się że para wybiera- trzeba było pokazać materiał przez siebie wybrany (u mnie zawsze wybieram część ja i część młodzi i nie ma to tamto, wszyscy zadowoleni).. Adaś nie bądź despotą i nie wciskaj wszystkim na siłę, że tylko zdjęcia z mocną obróbką i szerokim kątem są ideą słuszną bo to twoja idea i "tak ma być" . Masz rację mówiąc że młodzi chcą i muszą wyglądać pięknie, ale nie koniecznie trzeba tak mocno ich obrabiać i wszędzie i zawsze. Owszem Jest w tym wiele racji by do perfekcji dopracować wszystko ale nie koniecznie w postprocessingu. Dla mnie twoje zdjęcia nie są pastelowe, one są mdłe... obróbka za bardzo przewidywalna, bardzo powtarzalna (wiem że trzymasz się swojego stylu, ale to po prostu nudne i po jakimś czasie - oczywiście wiele kadrów świetnie wypatrzonych- nużą) powtarzam: dla mnie.

Ps. Nie bijcie mnie proszę , to jest moje zdanie
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 16-11-2009 o 20:12

Uprawnienia umieszczania postów