Strona 5 z 34 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Ależ oczywiście. Szczegóły detale, są ważne i budują klimat - w fotografii i nie tylko.
    Ale właśnie dla mnie Twoja wypowiedź to były totalnie źle rozłożone akcenty, ergo brak poszanowanie dla szczegółów i detali - musiałam zareagować
    Tylko jesli ktos pyta o ulubiony kolor pieczywa to trzymajmy sie koloru pieczywa a nie argumentu ze ciemniejsze lepiej smakuje
    Namieszalas troche.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Tylko jesli ktos pyta o ulubiony kolor pieczywa to trzymajmy sie koloru pieczywa a nie argumentu ze ciemniejsze lepiej smakuje
    Namieszalas troche.
    niekoniecznie. zdaje się, że zaczęło się do tego:

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Każdy ma swój gust, podejście do tematu i klientów. Ja po prostu lubię, kiedy zdjęcie broni się pomysłem, a nie pomysłową akcją z PS czy pakietu Topaz Labs.

czyli pomysł, pomysłowość, źródłowo w oderwaniu - jak mi się zdaje - od obrobki

tu poprawny link do pierwszej galerii
    http://blog.adamtrzcionka.pl/?p=1044

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Parteq - można się pytać o ulubiony kolor pieczywa, można nawet sprawdzać czy przypadkowość rozkładu dodatków typu ziarenka słonecznika opisuje krzywa Gaussa.

Niemniej jednak wciąż będę twierdzić, że absurdalnie brzmi wypowiedź - wybieram chleb żytni z piekarni na Chłodnej, bo losowość rozkładu ziaren kukurydzy w tym pieczywie najbardziej do mnie przemawia.
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    niech będzie po 150 i może po dwa materiały

http://blog.adamtrzcionka.pl/?p=708
    ten link się nie otwiera poprawnie.. ten drugi jest ok..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie, nie wierzę. od dawna prowokujesz mnie i podszczypujesz. dobrze o tym wiesz.

Pamiętasz początek naszej znajomości? Wieczorami gadaliśmy na gg, przygadywaliśmy sobie, obgadywaliśmy innych. Fajnie było. Później kontakt się urwał, żaden z nas nie miał pewnie czasu. Nie wiedziałem, że po takiej przerwie mam się zachowywać inaczej niż wcześniej. A może chodzi o to, że zaczęło Ci za bardzo zależeć?

tak, podchodzimy do tego zdecydowanie inaczej.
    nigdy nie nazwę swojej pracy kotletem. moja praca to kawał mojego świata. tym żyję.
    Szczerze i bez zgryźliwości współczuję. Czasem zdarza mi się, że retuszowanie śni mi się w nocy, ale to od przepracowania i zdaję sobie sprawę, że to nic miłego.

niz ten wątek? co to ma do rzeczy? co ma do rzeczy FFS?
    Adam, ja po prostu jedyne informacje o Tobie miałem ostatnio od ludzi, którzy spędzali z Tobą dużo czasu na FS. I naprawdę myślałem, że coś im się pomyliło, że koleś jest fajny i to jakieś brednie.

To dlatego zacząłem dziś całą zabawę; z humorem, luźnym podejściem i chęcią zmajstrowania czegoś nowego. Traktowałem Cię tak jak kiedyś, tylko Ty o tym zapomniałeś i potraktowałeś to jakoś inaczej. Czyli wrogo.

Później wkrętka Twojej wspólniczki w interesach i tak już poleciało. Żałuję.

wszystko to prawda. pracujemy całkiem inaczej - Jarek z moich zdjęć nie odzyskałby szczegółów i kontrastu, ja z jego zdjęć nie wyciagnąłbym niuansów światła i klimatu miejsc.
    Uczepiliście się klimatu i "niuansów światła". Żeby uzyskać to ostatnie wystarczy dać iso 1600/3200 i wyłączyć lampę. Co do klimatu i doboru kadrów: przeoczyliście jeden detal: te zdjęcia to wybór Młodych, nie mój. Widać wolą oglądać twarze zamiast akcji. Ot taka wskazówka dla innych fotografujących. Ja na wygląd całości nie miałem najmniejszego wpływu.

generalnie - ja już nie mam ochoty na dalsze przepychanki, bezsensowne, kiedy zaczyna się mówić o ludziach, nie o zdjęciach.
    Wyżej Ci wyjaśniłem, dlaczego napisałem o FS. Teraz zauważam zbieżność schematów, zrozumiałem Twoją reakcję i wiem, że nie powinienem się z tym wychylać.
    Jarek

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Mnie się fotki Jarka Bardzo podobają, ale może starej daty jestem. Nie przepadam za połamaną perspektywą , ,,twórczymi dystorsjami,, itp. Oboje przewyższacie mój skromny warsztat ale gdybym miał wybierać to chyba wybrał bym Jarka. Choć zdjęcia Adama też zawsze oglądam z wielką przyjemnością. Problem z porównaniem polega chyba na tym że macie zupełnie inne spojrzenie na tą samą sytuacje. Przepraszam za spłycenie ale to tak jak wskazać co jest lepsze łyżka czy widelec. ,,Ale mi wyszła kotleciarska metafora,,

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

niekoniecznie. zdaje się, że zaczęło się do tego:
    [...]
    czyli pomysł, pomysłowość, źródłowo w oderwaniu - jak mi się zdaje - od obrobki
    I tu oboje z Kalina jestescie w bledzie, zaczelo sie od tego i od tego wziely sie moje komentarze odnosnie obrobki, a nie kadru, czy klimatu lub chwili:

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Co jakis czas zagladam sobie do galerii ludzi z forum, ktorzy siedza w branzy.
    I tu zwracam sie do mistrzow sztuk wszelakich. Niech mi dadza odpowiedz na pytanie:
    "Jak to jest zrobione i czym? Jak to sie dzieje, ze te zdjecia sa "krysztalowe", bez zadnej "mgielki" ostre i cudne kolorystycznie? To sprawa szkiel czy obrobki?"
    Chodzi mi o zdjecia(mam nadzieje, ze sie nie pogniewa Pana Jaroslawa Grabka:
    http://www.grabek.pl/index.php?id=4

Pozniej wpadla Kalina "rodzierajac szaty" stajac w Twojej obronie i sie zaczelo

Nie musisz mi Kalina tlumaczyc roznicy w warsztatach obu Panow. Jak slusznie napisales habakuk;

no, a ja lubię, kiedy zdjęcie broni się akcją sensu stricto - gdzie są emocje, wieloplany, żywioł - innymi słowy mocny reportaż. to jest najtrudniejsze. jeszcze bardziej lubię, kiedy w tej filozofii broni się cały materiał
    To mogloby zamknac cala dyskusje w oczekiwaniu na opienie uzytkownikow forum.

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    ParteqNiemniej jednak wciąż będę twierdzić, że absurdalnie brzmi wypowiedź - wybieram chleb żytni z piekarni na Chłodnej, bo losowość rozkładu ziaren kukurydzy w tym pieczywie najbardziej do mnie przemawia.
    Brzmi absurdalnie, ale pozostaw innym miec swoje wlasne wybory bez wzgledu na to jak bardzo wydaje Ci sie to absurdalne, swiata nie zmienisz

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pamiętasz początek naszej znajomości? Wieczorami gadaliśmy na gg, przygadywaliśmy sobie, obgadywaliśmy innych. Fajnie było.

łooo i znowu prytwane życie vol. 4... co ma do tego gg?
    ja z gg pamiętam raczej to z końca: twoje niesprowokowane uszczypliwości względem mnie na forum i chwile potem teksty na gg "no chyba się nie obraziłeś za te niewinne żarciki?"

Wyżej Ci wyjaśniłem, dlaczego napisałem o FS. Teraz zauważam zbieżność schematów, zrozumiałem Twoją reakcję i wiem, że nie powinienem się z tym wychylać.
    ależ ja kompletnie nadal tego nie rozumiem. dziwne rzeczy słyszę o tobie, związane z przecięciem fotografowania i życia prywatnego, a do głowy mi nie przychodzi tu o nich pisać, bo co to wnosi do rozmowy.
    to są tematy na takie fora http://forum-psychologia.prv.pl/ nie tutaj.. skończmy z tym.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Chyba komuś zupełnie brakuje dystansu .Przyszła pora na moderatora.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

łooo i znowu prytwane życie vol. 4... co ma do tego gg?
    ja z gg pamiętam raczej to z końca: twoje niesprowokowane uszczypliwości względem mnie na forum i chwile potem teksty na gg "no chyba się nie obraziłeś za te niewinne żarciki?"
    Czyli każdy z nas pamięta to, co dla niego wygodne. Tak, wiem, o czym piszesz, nawiązałem do czyjejś wypowiedzi o pracy z kolorem i podrzuciłem Twoje nazwisko. Już przepraszałem.

ależ ja kompletnie nadal tego nie rozumiem. dziwne rzeczy słyszę o tobie, związane z przecięciem fotografowania i życia prywatnego, a do głowy mi nie przychodzi tu o nich pisać, bo co to wnosi do rozmowy.
    To nie prawda, że podrywam świadkowe czy Młode, zawsze preferuję wizażystki

to są tematy na takie fora http://forum-psychologia.prv.pl/ nie tutaj.. skończmy z tym.
    Racja, skończmy.
    Jarek

Strona 5 z 34 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów