Strona 17 z 34 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ciagnac temat , bo niestety heh mnie to zainteresowalo , co ma owa etyka fotografa do publikowania swoich prac w pf ? jakie masz przeslanki twierdzac ze jest to nie etyczne ? ... mam wrazenie ze momentami to przesada i parodia jakas...

inna sprawa , chyba normalne ze skoro masz tyle doswiadcznia , nie raz komentujesz , ludziki po twoim dorobku , chca moze nie nie o tyle ocenic co zweryfkowac to doswiadczenie
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 12-11-2009 o 15:54
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tylko przypomnę, nie odnosząc się konkretnie do nikogo, że podejście pt: "zanim się odezwiesz to pokaż lepsze" jest odbierane jako co najmniej niegrzeczne. A wy się bijcie dalej na zdrowie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    A ciagnac temat , bo niestety heh mnie to zainteresowalo , co ma owa etyka fotografa do publikowania swoich prac w pf ? jakie masz przeslanki twierdzac ze jest to nie etyczne ? ... mam wrazenie ze momentami to przesada i parodia jakas...

inna sprawa , chyba normalne ze skoro masz tyle doswiadcznia , nie raz komentujesz , ludziki po twoim dorobku , chca moze nie nie o tyle ocenic co zweryfkowac to doswiadczenie
    A gdzie ja napisałem, że zamieszczanie zdjęć w sieci jest nie etyczne? Swoim doświadczeniem dzielę się bardzo chętnie z każdym kto mnie odwiedza na warsztatach. I mało tego pokazuję na nich swoje zdjęcia. Jako dobre lub złe przykłady. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A gdzie ja napisałem, że zamieszczanie zdjęć w sieci jest nie etyczne? Swoim doświadczeniem dzielę się bardzo chętnie z każdym kto mnie odwiedza na warsztatach. I mało tego pokazuję na nich swoje zdjęcia. Jako dobre lub złe przykłady. :-D
    ale czy ktoś był u Ciebie na warsztatach? no chyba nie....

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    ale czy ktoś był u Ciebie na warsztatach? no chyba nie....
    Chyba tak
    Pozdrawiam!

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ja tylko przypomnę, nie odnosząc się konkretnie do nikogo, że podejście pt: "zanim się odezwiesz to pokaż lepsze" jest odbierane jako co najmniej niegrzeczne. A wy się bijcie dalej na zdrowie.

pełna zgoda. i mnie irytują od zawsze sytuacje, w których w kierunku oceniającego pada zaczepne "pokaż lepsze". nie trzeba robić ani lepszych, ani gorszych, żeby oceniać zdjęcia. można ich nie robić wcale, żeby mieć swoje zdanie.
    ja np. jestem wielbicielem serów, oceniam ich smak, ale ich robić nie umiem.

tu jednak sytuacja jest nieco inna. Sergiusz krytykuje czyjeś rzemiosło

Ja bym tego zdjęcia nie robił bo i niby w jakim celu? Tak się na weselu kurzyło, że aż dziewczynce wpadło coś w oko? Ale jeśli już to bym inaczej skadrował i użył umiejętnie lampy aby zlikwidować ten cień na policzku dziewczynki.
    i twierdzi, że on zrobiłby to lepiej. ale jak by to zrobił nie pisze, ani nie potwierdza przykładami. a tak powinno być, skoro bierze twórczy udział w dyskusji.

tym sposobem ja mógłbym się podawać za producenta najlepszych serów świata.

Ja mogę się jedynie przyznać do jakiejś porażki Myślisz, że wielu zabierających głos w tej dyskusji będzie na to stać? Bo mi się zdaje, że nikłe szanse.

to ja będę drugi. diablo żałuję, że się dałem wciągnąć w te jałowe przepychanki.
    Ostatnio edytowane przez habakuk ; 12-11-2009 o 16:15

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ja bynajmniej nie myslalem ze ma pokazac lepsze , ale zeby w ogole "cos"
    pokazac...

a czemu ? bo jak czytam wlasnie sugestie w tylu ze nos i usta zle wyszly , nalezy przyswiecic lampa , to biorac pod uwage okolicznosci jakie sa czasem przy robieniu danego zdjecia , czy autor wypowiedzi wie co mowi czy tylko tak sobie gada bo uwaza ze tak powinno sie zrobic , i pomija czasem brak mozliwosci wykonania tego w ogole bo jakie realia sa na slubie wiedza ci ktorzy na nie chodza...

Sergiusz , sam napisales ze istnieje cos takiego jak etyka fotografa ( w takim ukladzie nie wiadomo co to wedlug ciebie znaczy ) , a pare linijek nizej , ze nie publikujesz zdjec klientow. Czyli ze jedno z drugim nie ma nic wspolnego ? Bylo odrazu tak napisac to bym nie pytal... bo przepraszam po takiej wypowiedzi ja przynajmniej wlasnie tak zrozumialem.
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 12-11-2009 o 16:22
    no comment...

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Habakuk- z całym szacunkiem dla autora zdjęcia ale o jakim rzemiośle piszesz?

MM architekci http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=239 wydaje mi się, że wszystko jest na forum i jak chcesz zerknąć na jakieś to wystarczy się rozejrzeć. Co do etyki to za chwilę.

Domyślnie

Habakuk- z całym szacunkiem dla autora zdjęcia ale o jakim rzemiośle piszesz?

MM architekci http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=239 wydaje mi się, że wszystko jest na forum i jak chcesz zerknąć na jakieś to wystarczy się rozejrzeć. Co do etyki to za chwilę.
    skoro piszesz do kogoś na temat zdjęcia które zrobiłem - i pytasz o rzemiosło, to ja Ci tylko powiem, że sam się kompromitujesz.
    Widziałem te Twoje zdjęcia z linka - wybacz, ale nie warto tego nawet komentować.
    Dla Twojego dobra - odpuść sobie.
    Nie zamierzam już reagować na Twoje posty od tej pory.
    pozdrawiam.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Również Pozdrawiam! Ale ja daleki jestem od nazywania siebie rzemieślnikiem. Choć mam do tego prawo. :grin:

Strona 17 z 34 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów