Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Bundy, przekonaj do tego współczesnych żeniaczy Przecież historie o klientach którzy chcą 2000 fot na DVD nie są z palca wyssane
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Bundy, przekonaj do tego współczesnych żeniaczy Przecież historie o klientach którzy chcą 2000 fot na DVD nie są z palca wyssane
    Kto wie czy kiedyś historia nie zatoczy koła w tej kwestii ;-) Wystarczy rzucić okiem na ślubne filmowanie - kiedyś standardem były 2 pełniutkie po brzegi VHS'ki 240 min, a oglądanie (a raczej tortura) było niezłym wyzwaniem (trzeba było sporo wypić, żeby dotrwać do końca...). Teraz filmy z wesel są o wiele krótsze, a czasami nawet wcale ich nie ma .
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Dlatego nostalgicznie spoglądam w prehistoryczne z naszego punktu widzenia czasy, kiedy weselnicy robili sobie jedno (czytaj jeszcze raz: JEDNO) zdjęcie i ono stanowiło kompletną pamiątkę z ich uroczystości. Nie było tarzania w błocie, skakania z drzew, pływania w galowym stroju itp. Mam trochę takich zdjęć po swoich pra, pra i są one pod każdym względem wyjątkowe. Ziarno, winieta, ramka są PRAWDZIWE. Jak dla mnie wszelkie podróbki i podpinanie pod modę nad old-school jest mało autentyczne i po prostu pretensjonalne (to coś w rodzaju budowania góralskiej chaty nad morzem...).
    W owych czasach też modne były forsowny retusz i monidła, potem degenerowało to coraz bardziej - kolumienki, malowane scenki, wycinanki w Photoshopie...

Warto jednak zwrócić uwagę, że Adam mimo swej skłonności do ramek koncentruje się na relacji z przygotowań, ślubu i wesela, plenery robi niechętnie i stara raczej występować w roli bystrego obserwatora, a nie reżysera, dlatego - niezależnie od formy - mimo wszystko pozostaje w tym element autentyzmu.
    Zaś sama stylistyka jego zdjęć to już kwestia gustu, a de gustibus non est disputandum.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 19-11-2009 o 12:28

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Kto wie czy kiedyś historia nie zatoczy koła w tej kwestii ;-) Wystarczy rzucić okiem na ślubne filmowanie - kiedyś standardem były 2 pełniutkie po brzegi VHS'ki 240 min, a oglądanie (a raczej tortura) było niezłym wyzwaniem (trzeba było sporo wypić, żeby dotrwać do końca...). Teraz filmy z wesel są o wiele krótsze, a czasami nawet wcale ich nie ma .
    Wiem, pamiętam w latach 90-tych tą katorgę oglądania tego na video, komunie, studniówki, urodziny, wesela...człowiek to przeglądał na high speedzie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Adam mimo swej skłonności do ramek koncentruje się na relacji z przygotowań, ślubu i wesela, plenery robi niechętnie i stara raczej występować w roli bystrego obserwatora
    O, może to właśnie też jest jakis sposób rozróżniania czy definiowania stylu pracy? Ja już chyba ze 3 lata zajmuję się fotografią, a teraz dopiero zauważam, że o wiele łatwiej mi się robi zdjęcia z pozycji obserwatora. Jesli mam coś ustawiać, kreować scenę to jakoś mnie to męęczy i efekty nie są takie jakie bym chciał. Jak jestem gdzieś i robię "reportaż" to procent kadrów z których jestem zadowolony jest wysoki.
    Ostatnio edytowane przez Troyan ; 19-11-2009 o 12:34 Powód: Automerged Doublepost
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Czyli 261 odcinek pod tytułem - "co lepsze, musztarda czy keczup".
    Musztarda - koniecznie Dijon.

Przeczytalem caly watek i szczerze mowiac wolalbym jeszcze poczytac o warsztacie obu kolegow niz kolejne deklaracje uzytkownikow ktore zdjecia by wybrali na swoj slub.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanovitz Zobacz posta
    ..... wolalbym jeszcze poczytac o warsztacie obu kolegow niz kolejne deklaracje uzytkownikow ktore zdjecia by wybrali na swoj slub.
    Obaj koledzy sa bardzo znani na tym forum. Poprostu patrzac na galerie wybierz zdjecia, ktore chcialbys miec na slubie. Proste.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Obaj koledzy sa bardzo znani na tym forum. Poprostu patrzac na galerie wybierz zdjecia, ktore chcialbys miec na slubie. Proste.
    Wybacz morfeusz ale chybe mnie nie zrozumiales, chodzilo mi o to ze zamiast czytac kolejne dywagacje typu "Kto lepszy" albo "Kogo wybralbym/wybralabym na swoj slub" wolalbym troche wiecej dowiedziec sie jak powstaja zdjecia kolegow Adama i Jarka, od nich samych.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanovitz Zobacz posta
    wolalbym troche wiecej dowiedziec sie jak powstaja zdjecia kolegow Adama i Jarka, od nich samych.
    Od zadawania takich pytań jest forum. Miejscem gdzie otrzymasz odpowiedź są płatne warsztaty

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Od zadawania takich pytań jest forum. Miejscem gdzie otrzymasz odpowiedź są płatne warsztaty
    No cóż, tajemnica zawodowa. Konkurencja nie śpi Jeśli już cos zdradzić to nie za darmo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Fakt, ale koledzy juz troche zdradzili, chociazby to jakie maja podejscie do tematu... A to dla nowicjusza duzo. Potem tylko bezsensowne przepychanki.

A propos platnych warsztatow, MMM kiedy organizujesz kurs Photoshopa i gdzie sie mozna zapisac ;-) ?

Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów