Strona 10 z 34 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez: Obejrzałam punkt ósmy regulaminu i choć nie mam stuprocentowej jasności, czy pod niego podpadam - bo czy o warsztatach możemy napisać na forum i na nie ludzi zaprosić pytaliśmy się administracji i jak najbardziej zgodę mieliśmy - to link usunęłam, bo o to akurat, czy mogą być w stopce nie pytałam.

Każdą sprawę można wyjaśnić z klasą, więc bardzo proszę, jeśli byś kiedyś miał jakieś uwagi co mojego postępowania na forum najpierw wykorzystajmy privy. Pisanie o tym jako kontynuacja tematu tak żenująco podjętego przez Jarosława uważam za nie na miejscu.
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    hmmm...
    Ojojoj. No to sobie Vitez strzelił samobója.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Jarka fotografia jest IMO prostrza w odbiorze i może się podobać większej ilości klientów.
    Nie wiem czy jest bardziej prosta w odbiorze natomiast zapewne jest trudniejsza do wykonania technicznie. Widać dbałość o poprawne oświetlenie i to robi wrażenie. Oczywiście zdjęcia Adama to również wysoki poziom.
    Słowne przepychanki pomiędzy Wami są zupełnie niepotrzebne. Obydwaj reprezentujecie świetną fotografię ślubną.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1) Bardzo dobrze uchwycony moment, chwila, sytuacja
    2) Bardzo dobrej jakosci (technicznie) zdjecie

Ale moze niektorym wystarcza glownie jeden punkt? Mysle, ze o to sie rozbiega po czesci ta dyskusja.

Akcent na dobry moment, reportaz (ale nie zapominajac o obrobce) - jak dla mnie jest mocno zwiazany z historia fotografii, z idea street photo, ze Bressonem.

Akcent na super technike (ale nie zapomniawszy o podmiocie zdjecia, klimacie) - z pewnoscia wynika z bliskiego kontaktu, dialogu, wyczuciu potrzeb - klienta koncowego. Rzeklbym nawet wiekszosci odbiorcow, szczegolnie na tle wielu 'kamerunow' czy jak ich tam zwac - dzialajacych caly czas w branzy.

Mysle, ze troche przeciwstawiamy sobie Fotografie przez duze F - taka z ideologia, historia, artyzmem, kreowana jako MODE - versus zwykle ludzkie zapotrzebowanie na dobre, cieple, przyjemne fotografie. Ktorych wziecie w reke powoduje usmiech na twarzy (chyba, ze juz po rozwodzie), a niekoniecznie ma wzbudzac katharsis.

Mam na mysli, ze sama sytuacja jaka jest SLUB - nie dla wszystkich wymaga stawianego z jednej strony zywego reportazu, ale byc moze wystarcza sympatyczne ujecia - jako spelnienie potrzeb klientow.

Przeciez oni nie beda za kazdym razem pokazywac znajomym, rodzinie reportazu, opowiedzianej historii, ale po prostu potrzebuja powiesic na scianie, albo ustawic na szafce - przyciagajace wzrok PRZECIETNEGO GOSCIA DOMU - zdjecie.

ZADNA z DROG nie jest lepsza, czy gorsza!
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    1) Bardzo dobrze uchwycony moment, chwila, sytuacja
    2) Bardzo dobrej jakosci (technicznie) zdjecie

Taki podział w kontekście zaprezentowanych zdjęć jest IMO nieprawdziwy.
    Techniczna doskonałość zdjęć Jarka przesłania co niektórym ich kompleksowy odbiór. To jest nieco inna wizja podejścia do tematu i obróbki.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R
    Akcent na dobry moment, reportaz (ale nie zapominajac o obrobce)
    Akcent na super technike (ale nie zapomniawszy o podmiocie zdjecia, klimacie)
    Ja chetniej juz bym to jednak rozszerzyl na drogi, podejscia pisal o zdjeciach - zapomnial o osobach, personaliach...

Ale jak chcecie :sad:
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ojojoj. No to sobie Vitez strzelił samobója.

Samobója to ty sobie strzelasz. Paragraf 8 mówi o usługach foto które ty reklamujesz nie tylko w stopce ale i w każdym zamieszczonym na Forum zdjęciu. Ja z powodu warsztatów zarejestrowałem się na Forum co było wcześniej ustalone i na co była odnośnie zgoda http://www.canon-board.info/showthre...rsztaty+studio i początkowo przez jakiś rok z okładem prowadziłem warsztaty na Forum w przyklejonym wątku nie posiadając odnośnej strony www. Te same terminy spotkań podaję w wątku co i na tej stronie a nawet w wątku są podane takie, które na stronie nie istnieją.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pomijając emocje i osobiste wycieczki to bardzo ciekawa jest ta dyskusja. Byłbym osobiście bardzo zainteresowany żeby nie została sprowadzona do tego kto i gdzie się reklamował. To jest jeden z nielicznych wątków na CB gdzie pomiędzy wierszami można znaleźć dużo treści i sensownej argumentacji obydwu stron.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Samobója to ty sobie strzelasz. Paragraf 8 mówi o usługach foto które ty reklamujesz nie tylko w stopce ale i w każdym zamieszczonym na Forum zdjęciu.
    Jasne, bo żaden fotograf ślubny pokazujący zdjęcia na CB nie ma w podpisie swojej strony i nie sygnuje swoich zdjęć.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Stop! Pls stop!

Strona 10 z 34 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów