Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Gdzie i dlaczego kupić własnie 70-200 f/2,8L

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie, z tym uszczelnieniem to chyba przesada Z tego co pamietam, to większość L'ek nie jest w pełni uszczelniona. Do pełnego bezpieczeństwa pracy Canon zaleca stosowanie filtrów wskazanych marek. W końcu inaczej uszczelnianie body nie miałby wiekszego sensu, gdyby nie dało sie zbudować całego szczelnego zestawu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

I jeszcze co do wyboru: Ja za swoją Sigmę zapłaciłem 699$ z wliczonym transportem. Odpowiednik Canona kosztuje analiogicznie około 1150$. Jeśli masz możliwość kupna w USA i przywiezienia sprzętu, wtedy zapłacisz odpowiednio: 2275PLN i 3740PLN.

Jeśli nie zależy ci na f2.8 to polecam bardzo sigmę 100-300/4, dokładnie w połowie tego zakresu cenowego, z rewelacyjną jakośćią optyczną.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

A jednak kupiłem 70-200 sigmę APO HSM co po odliczeniu VAT ipodatków zbije mnie po kieszeni jakieś 2000 zł. Za moment pierwsze podpięcie do body i testy ...
    Analog i cyfra

Domyślnie

Kilka fotek z ręki na f 2,8 - bez zarzutów jesli chodzi o ostość - mniej podoba mi się bokeh ale nie jest źle, studio f 8 1/250 ostrość rewel;acyjna - kolory, kontrast - OK. Jeszcze myślę, że szybkie testy w plenerze wykonam ale jak na tą chwilę nie jestem rozczarowane wręcz przeciwnie. Acha, do tego nie wiele cięższy od 24-70 L canona No ale bezmonopodu chyba ani rusz .... i po co było go kiedyś sprzedawać ... ech .....
    Analog i cyfra

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

e tam... pocwicz troche rece i szybko przywykniesz bez monopodu operowac ta sigma
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

pyknij cos odleglego przy f2.8 i jak mozesz wytnij sampla z centrum kadru
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Domyślnie

Na początek jest nadal OK - nawet porównanie w warunkach studia przy 70 mm z L ką 24-70 na f/8 wyszło nie tak źle - poza brzydszym bokehem kontrast podobny, kolory również. Musze ćwiczyć ręce bo jak na razie na szybko to wyszło mi żyletkowe zdjęcie przy 2,8 i 8 a przy 5,6 nie ... więc to ręce lub może co innego. NIe chcę wyrokować bez solidnych podstaw po poznaniu tego szkła. Na razie fazy testu i ćwiczenia rąk .....
    Analog i cyfra

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix
    pyknij cos odleglego przy f2.8 i jak mozesz wytnij sampla z centrum kadru
    Ja juz znalazlem na to sposob w mojej Sigmie (DG). Ustawiam automatyczny wybor punktu AF. Do tego Al Servo. I mam to co chcialem na f2.8 kupujac ta Sigme. A ze te ustawienia sprawdzaja sie w robieniu fotek na meczach to mi wiecej nic nie potrzeba. Dodam tez ze przy moich testach tego szkla z Canonem 70-200 f/4 L przy f4.0 roznicy nie widzialem prawie zadnej. Dzisiaj pozostaje mi sie tylko cieszyc ze nie reklamowalem tego obiektywu.

Domyślnie

Czyli co - zadowolony jesteś ???
    Analog i cyfra

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

A ja dziś kupiłem canona EF 100-400/4.5-56L IS USM i zdjęcia jak na razie żyleta. Nawet lepsze niż z tamrona 28-75/2.8.... a może tamron z tych felernych.....

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów