Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Gdzie i dlaczego kupić własnie 70-200 f/2,8L

Domyślnie Gdzie i dlaczego kupić własnie 70-200 f/2,8L

Zastanawiam się choć wiele już o tym było na forum jakie argumenty możecie wytoczyć by nie kupować Sigmy 70-200 f 2,8 DG .... tylko własnie Canona. Różnica w cenie znaczna bo jakieś 1000 - 1500 zł i musze znaleźć poparcie argumentami by tak uczynić i wydać więcej W grę nie wchodzi raczej f/4. A i jeszcze jedno gdzie można kupić to szkiełko najtaniej na fakturę może wiecie ???
    Ostatnio edytowane przez DarekSzu ; 19-09-2005 o 15:50
    Analog i cyfra

Domyślnie

Rozumiem, że Sigma nie jest uszczelniana ???
    Analog i cyfra

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Z dwojga złego
    Hehe, nie ma to jak dolozyc do pieca

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

wszystko zaleszy po co ci ta sigma lub ten canon..
    foty z mojej sigmy na pelnej 2.8
    Jesli nie specjalnie sie przejmujesz testami, tablicami, wodotryskami i wychwalana szczelnoscia to kup sigme.
    Odnosnie tej szczelnosci.. troche biegam z nia po ulicy.. bywala w roznych warunkach i nie mam syfu w srodku.. Nie widzialem tez ani jednego posta o paprochach w srodku na innych forach gdzie swoje za i przeciw wystawilo kilkuset userow.
    Robi fajne plastyczne portrety, dlugi dystans na 2.8 nie polecany bo faktycznie mydli ale to raczej zrozumiale dla 2.8 i np 400metrów
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekSzu
    Rozumiem, że Sigma nie jest uszczelniana ???
    Canon tez nie. Tylko wersja z IS jest uszczelniana 8)

Domyślnie

Asterix muszę rozumiem kupować tę DG prawda ???
    Analog i cyfra

Domyślnie

Co do zastosowań to potrzebuję szkła do raczej do fotografowania z użyciem monopodu, statywu - nie pracuję jak na razie w sytuacjach dynamicznych zdjęć. Do studia wystarczy mi 24-70 L + 50 1,4 w reportażu 17-40 4 tez radzi sobie dośćdobrze prawie na pełnej dziurze - długasa potrzebuję czasami do krajobrazu - w sumie sigma sporo tańsza.
    Analog i cyfra

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

nie raczej nie dg.. za droga to juz wolalbym dolozyc jednak do canona..

dg od nie dg nie rozni sie znaczaco .. w samplach dokladnie to samo. uzywane kupisz swobodnie do 2600 zl
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a czemu nie Tokina AF 80-200mm f/2,8 AT-X PRO?

przejrzałem własnie sobie ofertę krotkich tele i cenowo wypada najlepiej, jakosciowo - ciezko cos na ten temat znalesc, ale to co jest to same pozytywy... nówke w USA masz za 550$, w polszy za 2700zł... jak ci nie zbywa kasy to moze to to ci wystarczy

Domyślnie

Racja - temat do dalszych przemyśleń i analiz. Już nawet zacząłem myśleć o nowym canonie 70-300 z ulepszonym stabilizatorem obrazu - może dla mnie i to by wystarczyło ..... Do zastosowań zarobkowych takiego obiektywu na razie nie potrzebuję a jedynie do pstryknięcia od czasu do czasu miłych zblizeń .....
    Analog i cyfra

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów