Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: najtrudniejsze warunki...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie najtrudniejsze warunki...

jestem ciekaw jakie spotkaliscie w swoim zyciu najtrudniejsze warunki do fotografowania? kryterium ? nie ma - wszak wszystko moze byc przeszkoda, swiatlo, pogoda, model itd itp...

IMHO - najtrudniejsze warunki swietlne mialem w kinie po projekcji "Skazanego na Bluesa" przy pogadance z Dżemem. Zaden technik nie wysilil sie na podswietlenie zespolu, wiec focenie ze swiatlem zastanym mijalo sie z celem, natomiast palenie lampa bylo o tyle trudne ze za zespolem znajdowal sie perelkowy ekran, wprost bajecznie odbijajacy swiatlo, tragedia...

dwa to oklepany temat - dzieci, albo sa niesamowicie sztuczne albo po prostu uciekaja i sie wstydza...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja najgorsze warunki miałem, gdy nie wziąłem aparatu
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Eee tam, dużo gorsze są jak weźmiesz aparat, a zdjęć nie pozwolą Ci robić - vide mój post o koncercie Jarre'a.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    heh nie zebym narzekal, ale przyznaj sam ze trudno raczej focic majac przed soba ekran w kinie
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    heh nie zebym narzekal, ale przyznaj sam ze trudno raczej focic majac przed soba ekran w kinie
    Ja bym odbil od sufitu .

Jesli chodzi o pogode to na razie tylko zwykly deszcze mnie spotykal.
    Jesli chodzi o czasy... focenie z bryczki.
    Iso800, f2.8 IS wlaczony... foty wyszly nieporuszone (1/3200 @ 320mm z cropem) choc i tak nieciekawe bo za daleko bylem

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ja bym odbil od sufitu

w cinema city ? od sufitu ?

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

albo ktoś holuje głowacicę (gatunek ryby) nad Dunajcem, a ściana padającego poziomo, marznącego śniegu z deszczem nie pozwalają nawet wyjąć aparatu, bo natychmiast staje się soplem, a jesli już śnieg zelżeje, to nic oprócz białych plam nie widac na zdjęciu... no i temp. ok -3 stC
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    jestem ciekaw jakie spotkaliscie w swoim zyciu najtrudniejsze warunki do fotografowania? kryterium ? nie ma
    Gril u kumpla pod kasztanem, lipiec br., 23:00, jedna świeczka
    20D, Sigma 20/1.8, 1/30, ISO3200 niedoświetlone z 1,3 EV.

Co do dzieci: kumpla córa wszystkich powala w kontakcie ze mną jako fotografem. Jest jak modelka. Czasem żałuję, że nie targam ze sobą kamery. Niejedna anorektyczka z wybiegu pozazdrościła by jej luzu.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Hmm, byly takie chwile gdzie nawet ISO3200 i f/1.4 to za malo bo swiatla bylo tam tyle ze chyba fotki to tylko w podczerwieni mozna by robic...

Ale do najtrudniejszych warunkow moglbym zaliczyc do tej pory dwa przypadki:
    1) 23 stycznia 2005 - burza sniezna w Bostonie, przez kilka godzin spadlo tak lekko liczac okolo 1.5m sniegu a ja glupi wymyslilem zeby zrobic pare zdjec. Przykrecilem 17-40 do 10D, korpus owinalem folia zeby nie zmokl, dokrecilem hooda do obiektywu i przedluzylem mu te oslone kawalkiem tektury zeby mi snieg nie lecial na obiektyw. Zdjecia wyszly takie sobie bo na kazdym i tak mam kropki sniegu. Aparat przezyl.

2) Nowa Zelandia, Wyspa Poludniowa, Park Narodowy Fiordland, maj 2005 - piekna pogoda, popoludnie i... miliardy malych muszek ktore gryzly co bylo jeszcze bardziej bolesne niz uklucia komarow. Nie dalo sie ustac minuty w jednym miejscu. Zdjecia wyszly niezle tylko z wielu z nich musialem w Photoshopie usuwac szare plamki - muchy siadajace na obiektywie.

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

najtrudniejsze warunki to focenie mojej dziewczyny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów