Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 112

Wątek: W który system wejść? 50D vs. D90 + szkła + lampa itp.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dla mnie - nie wystarczyły.

bernard78

Bawiłem sie tym i tym i tak naprawdę to 50'ki korpus bije na głowe tego D90. Chodzi mi jednak także o to szkło, bo słyszałem że 18-105 jest własciwie bezkonkurencyjny w takich kategoriach cenowych.

KMV10

Tyle, ze to kwestie ergonomii, choc na tym mi przede wszystkim zalezy. Zrobiłem ok ~2,3tys zdjęc 500D i na tym poprzestałem.

Dopiero zaczyna Awatar dus.jakub
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

na początku ten obiektyw Ci starczy, i tak potem zmienisz na coś lepszego.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie kupuje po to by wystarczył, po to zmieniam korpus by mieć cos solidnego na czas dłuższy.

Przeczytałem własnie test: http://optyczne.pl/13.1-Test_obiekty...i._Wstęp.html

I wypada mówiąc szczerze dość... srednio. Tymbardziej na 17mm, zniekształcenia kolorów dają sie we znaki.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janoszu Zobacz posta
    własnie dziś sprzedałem Canona 500D - z powodu korpusu który był dla mnie zwyczajnie za mały (mam duże dłonie).
    Jeśli kryterium Twego wyboru jest wyłącznie szeroko rozumiana ergonomia i cena kita to mamy prosty wybór... dwa bieguny
    D90 z autopsji niewiele różni się gabarytowo od C500D, i tu bym bardziej widział bezpośrednią konkurencję. Miałem okazję pobawić się obiema puszkami - za małe, zbyt plastikowe. Canon i Nikon różnie pozycjonują swoje produkty, tj. seria Canon xxD to jest coś pomiędzy D90 a D300. No może obecne 7D jest zbliżone do D300s, również cenowo.
    Jeśli chodzi o kit to Nikon 18-105 jest dobry optycznie i tani, do tego dochodzi niezła stałka 50/1.8D. C18-135 nie używałem, więc się nie wypowiem.
    Poza tym:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=41657
    http://canon-board.info/showthread.php?t=48708
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cześc chłopaki, mam mozliwość kupienia 50D wraz z 17-55 2.8 za 4tys złotych, warto?

Miałem na poczatku wydac ok ~3tys, no moze lekko ponad trójkę, lecz ten zestaw przykuł moją uwage. Oczywiście używka.

Pozdro

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mam taki zestaw, polecam. Szybki, ostry i ładnie oddaje kolory. Dałem za niego ponad 6500 (nie licząc filtrów UV i POLAR - za jakieś 500)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

bernard78

Właśnie jakby to było takie oczywiste to nie zadałbym tego pytania

KMV10
    Świetny jest ten obiektyw który proponujesz, lecz cena jest za wysoka.
    Musze to dobrze przemyśleć, bo jednak ok ~1k więcej przyjdzie mi zapłacić za Canona, a dokładniej własciwie za ergonomie...
    Ja bym na to patrzył z perspektywy dłuższej niż kilkudniowa . Za kilka miesięcy pewnie się okaże, że dodatkowy tysiąc jednak warto było wyłożyć. Zdecydowanie polecałbym rozważenie tego szkła - szczególnie jeśli to ma być zakup nie na "chwilę".

Cześc chłopaki, mam mozliwość kupienia 50D wraz z 17-55 2.8 za 4tys złotych, warto?
    To na pewno lepsza droga niż półśrodki chociaż wspomnianemu wyżej słoikowi jeśli chodzi o uniwersalność nie dorównuje.
    15-85 to chyba pierwszy tzw. spacerzoom Canona, w którym jest szeroki koniec dostosowany do Canonowskiego cropa (1.6). Choćby dlatego wart zainteresowania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cześc chłopaki, mam mozliwość kupienia 50D wraz z 17-55 2.8 za 4tys złotych, warto?/../Oczywiście używka.
    Mam taki zestaw i polecam. Jeśli jego stan nie budzi wątpliwości, to zdecydowanie warto.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pozdro
    Jeżeli nie ma żadnego drugiego dna, to więcej niż okazja. Bierz i w nogi
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja powiem tak: Do Canona jest większy wybór szkieł i akcesoriów.

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów