Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

Wątek: W który system wejść? 50D vs. D90 + szkła + lampa itp.

Mieszany widok

Deimon
    Guest

Domyślnie

Pozwole sie podlaczyc pod temat. Jestem uzytkownikiem zoltego systemu i posiadam obecnie D90. W pracy kozystam z 40D i musze powiedziec ze w codziennym zyciu D90 sprawuje mi sie lepiej. Jest to obiektywna opinia ale mam mniej nietrafionych fotek na N, szybciej pracuje mi sie uzywajac guzikologi nikonowskiej.
    Niestety Nikon jest drozszy i nie ma co liczyc puszki i kitowych szkiel bo kazdy pozniej rozbudowywuje szklarnie i tutaj mamy duza przewage C nad N.

Potwierdzam zdania poprzednikow. Wybierz szkla ktore chcesz teraz i pomysls o szklach w przyszlosci i na tej podstawie wybierz puszke. Nie zapomniaj ze oba aparaty potrafia robic cudowne zdjecia.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Deimon Zobacz posta
    Pozwole sie podlaczyc pod temat. Jestem uzytkownikiem zoltego systemu i posiadam obecnie D90. W pracy kozystam z 40D i musze powiedziec ze w codziennym zyciu D90 sprawuje mi sie lepiej. Jest to obiektywna opinia ale mam mniej nietrafionych fotek na N, szybciej pracuje mi sie uzywajac guzikologi nikonowskiej.[...]
    Co do guzikologii to z obiektywizmem ma nie wiele wspolnego, bowiem to naprawde kwestia gustu.

Co do trafnosci AFa, to zeby ta wypowiedz mogla byc uznana za calkowicie za obiektywna musisz podac jakich szkiel uzywasz na poszczegolnych puszkach, bo praca AFa w duzym stopniu od tego zalezy, nie zaleznie od puchy.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Dopiero zaczyna

Domyślnie jakie szkła?

Zastanów się nad stałkami. Na początek Canon 50/1,8 za kilka stówek, może kit Tamrona 17-50/2,8 i zbieraj kasę. Szkła niskiej jakości będzie trudno sprzedać.

Uprawnienia umieszczania postów