Do ludzi w ruchu ja polecę jeszcze sposób z wspomaganiem z lampy AF, chociaż nie lubię walić tym czerwonym światełkiem ludziom po oczach, ale czasami trzeba,
Do ludzi w ruchu ja polecę jeszcze sposób z wspomaganiem z lampy AF, chociaż nie lubię walić tym czerwonym światełkiem ludziom po oczach, ale czasami trzeba,
przedwczoraj focilem tance Hayat
przyklad tutaj
http://www.digart.pl/praca/4578820/Hayat_I.html
Totalna ciemnosc jedynie kilka lampek z sufitu i ....
z centralnego pkt AF na 400 zdjęć może 3 nietrafione, w miare szybko ostrzone, z bocznych AF juz gorzej sobie radzil, ale w tych warunkach nie mam pretensji bo i 40D momentami wymiekało.
morał ??
Jak dla mnie centralny pkt pewniejszy niz w 40D ale boczne to loteria.
Trzeba nauczyć się z tym żyć)
Zgadzam się z darnokiem co środkowego punktu rewelacja (po przejściu z cropa )
pozostałe ? ustawiłem by AF łapał we wszystkich punktach i fotałem w teatrze ... wniosek Ci co piszą ze 5DmII ma zły AF niech piją melisę na trzęsące się ręce bo jak dostaną w łapki 1Ds to tez będą marudzić ze jeszcze gorzejKwestia wagi
"Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."
Musisz nauczyć się łapać kontrasty ( jakiś kołnierzyk, kolczyk, oko, itp.) a będzie dobrze.
Zaproś go na romantyczną kolację, spójrz głęboko w oczy (lcd) i powiedz, że zaprosiłeś DMarka do trójkąta.
Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!
Wydaje mi się że robią za dobre szkła do złych puszek-chodzi o AF -Bo-robiąc na f 1.4,s 1/30 i iso np 3600-juz prawie w ciemnościach da się zrobić jeszcze fajną fotę-niestety-jak dobrze złapie AF-nie wiem -może źle myślę-ale to białe światełko co kiedyś mnie wk... w nikonach zaczyna mieć sens