Nie wiem czy dobrze Cie odbieram Kubaman, ale chyba tez chcialbym aby Dragan pozostal jeden. Po co mi 100 Draganów....
Panowie - zostawcie te drganzery i inne gówna i stwórzcie własne: anversery, shadowery, rysiaczkazery, iczkozery...![]()
Nie wiem czy dobrze Cie odbieram Kubaman, ale chyba tez chcialbym aby Dragan pozostal jeden. Po co mi 100 Draganów....
Panowie - zostawcie te drganzery i inne gówna i stwórzcie własne: anversery, shadowery, rysiaczkazery, iczkozery...![]()
Chyba cos was ugryzlo, zeby po 3 miesiacach wracac malo konstruktywnie do watku, ktory dotyczy TYLKO tlumaczenia artykulu.
Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX
e tam, czy to aż takie stare? Odświeżyli, to skrobnąłem. Tak ogólnie, bez konkretów do nikogo osobiście.
A przecież nie jest tylko o tłumaczeniu, ale o modzie na "Draganizację" życia. Trochę mnie to martwi, bo niedługo na ulicy będą takie automaty, gdzie oprócz zdjęcia paszportowego w 5min maszyna za 5 PLN zrobi mój portret a la Dragan :wink:
Najlepsze jest to, że cała ta mania rozpoczęła się na dpreview.com, a mało kto z "twórców" i piszących plug-iny się pofatygował i opisał tam kto to w ogóle jest Dragan. Nieustannie pojawiające się tam pytania to "why do you call it dragon method". Nie wiem czy śmiać się czy płakać :neutral:
powiem szczerze ze nie widze nic w tych fotach - zwykły PieS
kazdy kto siedzi w temacie przynajmniej rok potrafi takie "cuda" robic w 1-2h
chyba ze cos przeoczylem
...
no jeśli chodzi o sam efekt to pewnie tak. Przy czym Dragan akurat jeszcze robi świetne zdjęcia, zanim je obrobi. Z gó..a bata nie ukręcisz.
I z tym musze sie zgodzic w 100%. Druga sprawa, ze zanim cos samemu sie wymysli, dobrze jest poznac to co inni wymyslili przedtem. Chyba, ze ktos lubi robic za ignorantaZamieszczone przez Kubaman
Wielu robi ciekawe zdjecia, ale tylko nieliczni sie wyrozniaja. Wazne, zeby byc...pierwszym
![]()
Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX