Pawel_G - jeżeli coś komuś zarzucasz warto się wcześniej upewnić bo szkodzisz. Ponieważ pracownicy ściśle trzymają się procedur łatwo ocenić czy ktoś pisze prawdę.
Ceny na stronie to ceny obowiązujące i niezwykle rzadko zdarza się, że czegoś nie możemy w takiej cenie dostarczyć, czasem obniżamy cenę na zamówienia które spłynęły, nie wiem więc o co chodzi z tym potwierdzaniem telefonicznym, nigdzie tego nie sugerujemy. Jeżeli podajesz kwotę, określasz nią siebie jako klienta, dla mnie to nie ma znaczenia ale to była po prostu ironia. Odnośnie ostatniego akapitu celem zrozumienia napiszę tak, z uczciwym człowiekiem można rozmawiać ale:

"Witam! Zamówiłem 100 kart Extreme III 8GB po cenie jaką macie na witrynie. Wiem, że to pomyłka ale oferta to oferta, dam Wam szanse jednak by się zrehabilitować i zrezygnuję z dochodzenia swoich praw na drodze sądowej jeśli sprzedacie mi 10 kart w tej cenie zapomnimy o sprawie".

Wystarczy spojrzeć na fora allegro jakie kwiatki wymyślają Miłościwi Kupujący aby wyrobić sobie zdanie na temat etyki handlu. I dotyczy to również ludzi z tego forum niestety, w wątkach "anty foto-net" jakoś się nie wypowiadają. Ale oczywiście to marginalne przypadki, jednak są i bulwersują tak samo jak praktyki niektórych sklepów wobec klientów.

Irek