Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 239

Wątek: Foto-net i ceny wirtualne

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Co do ilości sztuk, nie wiem jak się do tego odnieść, ale w zasadzie nikt nie trzyma szkieł klasy L w dużych ilościach na półce przy tej płynności cen. Sklepy raczej zbierają zamówienia i wysyłają pod klienta.
    Ja to wszystko doskonale rozumiem. Ale skoro piszesz mi takie oczywiste oczywistości to nie pisz dalej, że...

dokonując przedpłat na wiele miesięcy naprzód i dysponując walutą zakupioną jeszcze w zeszłym roku dla tego zakupu, można było zaoferować atrakcyjniejsze ceny niż za oceanem. Co tym bardziej cieszy, oferta wisiała kilka miesięcy, tu jak i w innych sklepach, bo sprawdzałem, i nikogo przez ten czas nie zadziwiła. Ale to takie smaczki handlowca
    ...inwestujecie w 20-30 szkieł przedpłatowo, na wiele miesięcy, walutą , którą trzymacie przez półtora roku (wtedy była jeszcze na dobrych poziomach) w nadziei na zyski Smaczki handlowca powiadasz... książkę mógłbym napisać o smaczkach handlu sprzętem foto w tym dziwnym kraju - ty pewnie też - więc może na tym zakończę pozostawiając to pod ocenę potencjalnych kupujących.
    A oferta pewnie dziwiła wielu z tym, że po cichu ich spławialiście - teraz zrobił się szum, który zrobił himi w tym wątku i już oficjalnie dziwić zaczęła

Dopiero zaczyna

Domyślnie

MacGyver już tu napisał, że chyba mało kto trzyma sprzęt na półce. Jak jest atrakcyjna cena to dzwonię, jest zamawiam, nie ma rozmawiam i albo dochodzimy do porozumienia albo nie i tyle. Mam wrażenie, że nie ma co robić z igły widły.
    Sprzedawca nie miał obowiązku sprzedać bo nie przyjął oferty. Mógł odpisać, że oferty nie przyjmuje, wyczerpał w tej cenie etc.
    Jeżeli, chcecie mieć sprzęt od ręki to może rzeczywiście małe i średnie sklepy powinny upaść a będziemy zaopatrywać się tylko w MediaMarktach i Saturnach, tylko jak pamiętam nie za bardzo jest tam w czym wybierać (ale może to się zmini jak te mniejsze, wyspecjalizowane upadną). Jak napisał Irek, takie sklepy to głównie słupy ogłoszeniowe, tylko kto z was zainwestuje 1 mln zł w mały sklep tylko po to, żeby mieć po 1 sztuce korpusu szkieł itd (a pewnie i 1 mln to za mało), To jest przecież nierealne nie tylko w tym interesie.Spójrzcie choćby na salony samochodowe, tam też z reguły nie dostaniecie towaru od reki i co wszyscy są niewiarygodni bo ściągają samochód z fabryki czy skąd tam jeszcze (cena oczywiście inna ale mechanizm chyba podobny)?

Tak wygląda rynek, że nam hurtownik nie sprzeda z reguły, więc pozostaje sklep, ten przecież też jest zależny od hurtowni, importera producenta. Przecież to wszyscy wiemy.

Nie wiem czy Irek generalnie postępuje fair czy nie, ale nie ma chyba co przesadzać.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Ja to wszystko doskonale rozumiem. Ale skoro piszesz mi takie oczywiste oczywistości to nie pisz dalej, że...
    ...inwestujecie w 20-30 szkieł przedpłatowo, na wiele miesięcy, walutą , którą trzymacie przez półtora roku (wtedy była jeszcze na dobrych poziomach) w nadziei na zyski (...)
    A oferta pewnie dziwiła wielu z tym, że po cichu ich spławialiście - teraz zrobił się szum, który zrobił himi w tym wątku i już oficjalnie dziwić zaczęła
    Ceny stawiane były pod aktualna ofertę rynkową, jak pisałem, która była podobna do naszej. Po prostu nie zmienialiśmy w międzyczasie cen bo towar jechał i oferta nagle stała się bardzo atrakcyjna. Nikogo po cichu nie spławiliśmy. Rozumiem Twoje domysły i sugestie jednak mijają się one ze stanem faktycznym

Irek.

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Co do ilości sztuk, nie wiem jak się do tego odnieść, ale w zasadzie nikt nie trzyma szkieł klasy L w dużych ilościach na półce przy tej płynności cen. Sklepy raczej zbierają zamówienia i wysyłają pod klienta.
    Ja oczekiwałbym tylko, aby w takich przypadkach sklep rzetelnie informował, jak wygląda dostępność produktu, np. pisząc "Sklep nie posiada towaru w magazynie, ale może być on sprowadzony na zamówienie klienta. Szczegóły dotyczące ceny i dostępności pod numerem telefonu itd.". Wówczas każdy wie na czym stoi, decyduje się, albo nie.
    Tymczasem z pierwszego screena, który wystawił himi, wynika, że towar jest w magazynie i nic tylko brać (na co wskazuje ikona i słowo KUPUJĘ). I o to chyba cała dyskusja.
    Biegam, bo lubię

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_II Zobacz posta
    Jak napisał Irek, takie sklepy to głównie słupy ogłoszeniowe, tylko kto z was zainwestuje 1 mln zł w mały sklep tylko po to, żeby mieć po 1 sztuce korpusu szkieł itd (a pewnie i 1 mln to za mało), To jest przecież nierealne nie tylko w tym interesie.
    1 sztuka to za mało, bo każdy chce wybrać z minimum 3 szkieł, przetestować i do tego mieć towar fabrycznie zapakowany i niedotykany. No bo w końcu wydaje te 5000 zł. Więc jeszcze rabat potrzebny. I o...

Irek

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

1 sztuka to za mało, bo każdy chce wybrać z minimum 3 szkieł, przetestować i do tego mieć towar fabrycznie zapakowany i niedotykany. No bo w końcu wydaje te 5000 zł. Więc jeszcze rabat potrzebny. I o...

Irek
    A kto powiedzial, ze bedzie latwo?
    CANON EOS 40D z dodatkami

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Tymczasem z pierwszego screena, który wystawił himi, wynika, że towar jest w magazynie i nic tylko brać (na co wskazuje ikona i słowo KUPUJĘ). I o to chyba cała dyskusja.
    Ale ja na tym screenie widzę napis by pytać o dostępność. Jeśli był inny na pewno nie informował o tym, że towar jest na magazynie, ew. w drodze (podpięty jest odnośnik do informacji zawsze), a napisałem jak wyglądała sytuacja. Zgadzam się jednak, rzetelna informacja to podstawa, dziękuję za rzeczową wypowiedź.

Irek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Minęło już 33 dni od mojego zamówienia i w tym czasie sklep foto-net miał mi do zaoferowania tylko cenę zamiast towaru, co w świetle pkt 4:
    http://www.foto-net.pl/sklep/jak_nie_kupowac.php chyba powinno każdemu potencjalnemu klientowi wystarczyć do wyciągnięcia wniosków.

Nawet nie otrzymałem maila z informacją co dalej z tym zamówieniem, czy w ogóle sklep ma zamiar je zrealizować i po jakiej cenie, ani w ogóle jakiejkolwiek informacji, po prostu całkowity brak kontaktu.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    A kto powiedzial, ze bedzie latwo?
    A toś się spodziewał, że będzie łatwo?

Irek

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
    I tutaj pokazujesz nieciekawe oblicze: dostarcze jak mi sie to bedzie oplacac
    Socjalizm się skończył, wake up!
    Potem mamy takich roszczeniowych klientów, którzy chcą aparat w sklepie przestrzelić (przychodzą ze swoją kartą), ale kupić to już tylko funkiel nówka, 0 klapnięć migawki. Wstyd mi za was
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów