Pokaż wyniki od 111 do 120 z 239

Wątek: Foto-net i ceny wirtualne

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doleslav Zobacz posta
    Sklep kupuje towar i sprzedaje klientowi detalicznemu. Z tego co pisze Irek Foto-Net nie jest żadnym sklepem, tylko dziwną konstrukcją, gdzie ktoś wystawia nieobowiązujące oferty sprzedaży nieistniejącego towaru w nierealnych cenach, a potem się dziwi że ludzi to wkurza. Poza tym jak się handluje pojedynczymi egzemplarzami np obiektywów, to lepiej dać ogłoszenie lub wystawić na Allegro a nie zawracać głowy ze sklepem internetowym. (Siedem sztuk! Ha ha!) Żenada...
    Nie zgodzę się z Tobą, jesteśmy sklepem, jakich wiele, każdy z nich pracuje na podobnych zasadach regulowanych przez państwo i porusza się w granicach wyznaczonego prawa. Oferta była realna a towar dostarczono do klientów, niestety nie dla wszystkich wystarczyło. Co do ilości sztuk, nie wiem jak się do tego odnieść, ale w zasadzie nikt nie trzyma szkieł klasy L w dużych ilościach na półce przy tej płynności cen. Sklepy raczej zbierają zamówienia i wysyłają pod klienta. Codziennie ktoś dzwoni i szuka szkła którego nikt w polsce nia ma a jak ma to w chorej cenie. problem w tym, że handel obecnie odbywa się przez klikanie co stwarza problemy względem oczekiwań klienta. Klikaniem zamiast komunikacji.

Irek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
    Irku (mam nadzieje, ze ta forma na forum jest akceptowalna, jezeli nie zwroc uwage, dobiore odpowiednia),
    Bzdury piszesz

i sam sobie zaprzeczasz kawalek ponizej:

hmmm, napisales umowy... wiec jednak dopuszczasz fakt, ze jednak jakas umowa po kliku sie zawiera...
    Względy formalne rowniez pomijam.

I tutaj pokazujesz nieciekawe oblicze: dostarcze jak mi sie to bedzie oplacac
    podpieranie sie jakimis innymi *******ami z centrum certyfikacyjnego moze miec znaczenie dla kogos kto pozwoli sie wcisnac w ograniczenia waszego pojmowania swiata i zechce w nich trwac
    bylo ostatnio na forum o cfaniactwie i niestety to co piszesz nie nastraja optymistycznie
    nie potrafisz zrealizowac zamowienia zlozonego w weekend - wylacz sklep na weekend kiedy go nie mozesz nadzorowac, ale juz to chyba pisalem
    Vit dziękuję za Twoją opinię, wyrywkowe cytowanie pozostaje bez związku. Treść umowy a jej zawarcie to dwie różne sprawy, moment zawarcia można wszak określić, czy to jest klik czy inna czynność. Taką możliwość daje nam prawo, jeżeli tego nie zrobimy domyślnie może to być klik. Moje oblicze może jest nieciekawe jednak nie wygląda tak jak piszesz.

Warunku umowy były jasne, produkt promocyjny ograniczona liczba sztuk, jasna informacja - dzwoń i pytaj o dostępność, zastrzeżenie co do ceny w regulaminie (umowie) - jeszcze nie zawartej. Zwykle w takich sytuacjach, mimo, że nie mam obowiązku, nawet jeśli trzeba i mnie na to stać dokładam do transakcji. W tej sytuacji niestety mnie na to nie stać. Prosta sprawa.

Problem polega na tym, że oceniasz mnie w świetle obowiązków względem klienta, których w/g prawa i regulaminu zakupu nie mam, aczkolwiek w świetle etyki zachowania i oczekiwań klientów mieć powianiem, tu się zgodzę. I tu następuje ocena czy mnie na to stać, czy nie. W tym przypadku nie. To sytuacja dość wyjątkowa przed która każdy sklep musi być zabezpieczony bo jeśli by nie był szybko przestał by istnieć.

Wyobraź sobie sytuację gdy stoisz w kolejce a pani podaje produkty z półki promocja klientom, dochodzisz do lady i sorry nie ma. Zdejmuje cenę pozamiatane. Nadal uważasz, że Pani ma obowiązek Ci to sprzedać tylko dlatego, że widzisz cenę z opisem czego dotyczy i pustą półkę? Tu sytuacja jest taka sama.

Twoich zastrzeżeń odnośnie certyfikatu nie będę komentował, jesli uważasz, że wiesz lepiej, Twoja sprawa.

Bardzo dziękuję za Twoje uwagi do tematu.

Irek
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 11-12-2009 o 16:35 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów