O, i jeszcze to:
"Uwaga! w związku z olbrzymim zainteresowaniem tym obiektywem informujemy, że będziemy dysponować bardzo ograniczona liczba egzemplarzy promocyjnych, w związku z tym zamówienia realizowane będą w kolejności ich składania. Prosimy nie wysyłać próśb o przesunięcie zamówienia w kolejce. Zainteresowane osoby będziemy informować indywidualnie."
No i foto-net nie wytrzymał pod ciężarem olbrzymiej ilości zamówień paru osób z forum :-)
Żenada. W lipcu zadzwoniłem tam z pytaniem o aktualną cenę 17-55 i po rozmowie z miłą panią i pozostawieniu swojego numeru tel oczekiwałem na odzew. Czekam do dzis a szkiełko zakupione u Towersa leży od dawna w torbie. Amatorszczyzna.
Witam szanownych użytkowników i proponuję ostudzić emocję oraz wyraźnie przeczytać opis. Produkt był w promocji, już teraz wiemy, że dostaniemy mniej egzemplarzy niż mamy zamówień dlatego jest informacja "pytaj o dostępność", przez ostatni tydzień zeszło bardzo dużo zamówień co nie dziwi chyba nikogo. Odpowiednia nota jest już w karcie produktu, zamówienia będą realizowane zgodnie z napływaniem do naszego systemu. Uprzedzając oczywiste głosy niezadowolenia, negatywne opinie, szkalowanie nas od oszustów (nie pierwszy raz zresztą, serdecznie pozdrawiamy Pana MMM, który który nie raz zwyzywał nas w podobny sposób i którego jakkolwiek by nie potraktować będzie źle) informuję, że obiektywy mieliśmy zamówione już dawno w tej cenie i dlatego taka cena pojawiła się w karcie produktu, celowo też zdjęto dostępność ponieważ trudno oszacować popyt – proszę zwrócić uwagę na historię ceny. Oczywiście podziewamy się po raz kolejny fali krytyki, że ktoś czegoś nie dostał, fali nacisków i ew. pomówień na które będziemy reagować adekwatnie do sytuacji tym razem jednak już nie na publicznym forum.
Wszystkich użytkowników zainteresowanych prawnymi aspektami zawieranie umów K/S w internecie zapraszam pod adres naszego radcy radca@foto-net.pl, formularz skarg Europejskiego Centrum Konsumenckiego:
http://www.euro-label.com/pl/formula...len/index.html
Informacyjnie podaję, że na pewno zostaną zrealizowane zamówienia które zeszły do dnia: 2009-10-27, w kolejności napływania dalsze zależnie od ilości dostępnych egzemplarzy.
Dementując zarzuty Pana MMM, metoda o której Pan pisze niskiej piłki nie ma tu zastosowania ponieważ nikomu ceny nie podnosimy przez ukryte koszta, to pomylenie pojęć. Proponuję więc nie mieszać pojęć i wprowadzać populistycznych zagrań nie na temat. Doskonale zdajemy sobie sprawę z konsekwencji naszych działań. Zakupiliśmy dużo sprzętu, chcieliśmy go szybko sprzedać by odzyskać pieniądze (wiadomo jaka jest sytuacja na rynku), zrobiliśmy promocję z atrakcyjną ceną nie zmieniając jej od września na co zwracam uwagę (za sprzęt robiliśmy przedpłatę jeszcze we wrześniu). Nie jesteśmy oszustami, jesteśmy certyfikowanym sklepem, istniejemy od ponad 10 lat. Jeżeli komuś zależy niech zaprosi do nas wszelkie możliwe instytucje na kontrolę, nie pierwszą zresztą, poda nas do sądu, jeśli woli. Proponuję jednak wcześniej usiąść i pomyśleć przez chwilę i ostudzić emocje. Proponuję poczytać pkt. 4 oraz 8 naszego regulaminu. Jeszcze jedno, ta cena to nie pomyłka, w razie gdyby komuś przyszło to do głowy ponieważ wiele osób ma bujną fantazję - w przypadku pomyłki sytuacja była by oczywista. Cena wisi od września i od września napływają zamówienia na te obiektywy, teraz sporo więcej gdyż cena stała się bardzo atrakcyjna.
Wszystkich którzy złożyli zamówienia uprzejmie proszę o cierpliwość będziemy informować wszystkich zainteresowanych o ew. realizacji. W przypadku braku wystarczającej ilości egzemplarzy zgodnie z umową zaproponujemy ofertę zastępczą (czytaj regulamin). Dla wszystkich którzy pozostaną nieusatysfakcjonowanie pozostawiam maila irek@zdrowak.pl, proszę pisać i podawać numer telefonu, zadzwonię porozmawiam, wyjaśnię, zaproponuję, nie zwykłem pozostawiać ani zarzutów ani ludzi bez odpowiedzi i uważam,ze kulturalna rozmowa jest zawsze na miejscu.
Liczę, że tym razem obejdzie się bez wielostronicowej dyskusji na temat jacy jesteśmy beznadziejni, że jesteśmy oszustami i naciągaczami i że komuś się coś bezwzględne należy. Zdaje sobie sprawę, że na tym forum jest masa osób niezadowolona z naszych usług jak i taka która jest zadowolona, to wynika ze specyfiki handlu internetowego a głównie tego, że klienci widząc coś w internecie mają rożne wyobrażenia o produkcie i sytuacji. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości proszę pisać będę dzwonił i rozmawiał na ten temat, nie ma sensu wrzucać pustych frustracji w sieć. Ze swojej strony mogę ew. publicznie przeprosić osoby, które nie otrzymają sprzętu z w/w względów. Idąc za kolejnymi zarzutami, tak sprzęt będzie wydawany i jeżeli ktoś z tej grupy go otrzyma proszę o tym napisać, ew. ja poproszę klienta o wyrażenie opinii na jakimś niezależnym portalu. Liczę na zrozumienie sytuacji i apeluję o nie uprawianie polityki czarnego PR bez stosownej wiedzy o sytuacji. Proszę też admina o adekwatne reakcje na posty na tym forum.
Irek
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czytaj ze zrozumieniem, zainteresowanie to nie ilość zamówień. To drogi obiektyw, jesteśmy małym sklepem, nie kupujemy tego na paletach.
Ostatnio edytowane przez foto-net ; 09-11-2009 o 13:56 Powód: Automerged Doublepost
Nie wyczytałem nigdzie w tym wątku o ,,naciągaczach, oszustach''. Nikt też nie twierdzi, że coś mu się należy. co więcej - ja jestem niemal pewien, że zamówionego u Was w dwóch egzemplarzach i dwóch cenach szkła nie dostanę. Strzelacie sobie niestety sami gola w odniesieniu to cytowanego powyżej poradnika ,,jak nie kupować''. Pewnie - macie milion argumentów na swoją obronę - dla mnie sprawa jest jasna. Poczekam jeszcze na realizację zamówienia, po finalizacji całej sprawy wyrobię sobie na dobre zdanie o sklepie.
Jakie to ma odniesienie do znikającego towaru opisanego w pierwszym poście http://www.canon-board.info/showpost...82&postcount=1 ?
oraz do
"4. Czy sklep oferuje towar czy tylko cenę?
Wiele sklepów "wiesza" ofertę i nie jest potem w stanie sprowadzić danego towaru w rozsądnym czasie lub w ogóle nie ma takiej możliwości. Tyczy się to szczególnie sklepów pozycjonujących się na portalach porównywarek cen - chcąc robić wrażenie tanich sklepów konfrontują oferty z których nie są w stanie się wywiązać. Realnie realizują zamówienia na mniej niż 90% oferowanych produktów."
Podaj cytat... albo nie pisz więcej takich głupstw :-)
No to stara i śmieszna bajka o straszeniu sądem, jak widzisz nikt się ciebie nie boi.![]()
Widzicie podejrzanie niską cenę na obiektyw, więc czy to naprawdę wielki problem chwycić za telefon i dowiedzieć się u źródła czy faktycznie macie szanse kupić ten sprzęt w tak dobrej cenie? Przecież tego typu pomyłki mogą się zdarzyć wszędzie tam gdzie publikuje się setki cen. Nie sądzę, aby foto-net świadomie zaniżał cenę obiektywu oczekując ... no właśnie czego? Że więcej osób wejdzie na stronę sklepu? Bądźmy realistami i okażmy trochę zrozumienia.
a ja z foto-net zgadzam sie w jednym, że zacytuję
"Idąc za kolejnymi zarzutami, tak sprzęt będzie wydawany i jeżeli ktoś z tej grupy go otrzyma proszę o tym napisać,"
Też uważam że koledzy z początku kolejki którzy jak domniemywam na szkiełka sie załapali i właśnie odbierają od kurierów, o tymże radosnym fakcie powiadomią publicznie na forum.;-) jak krytykujemy to i chwalmy.
No przecież uroczy pan z foto-netu napisał że to nie jest żadna pomyłka.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
"Niska piłka" to nie tylko ukryte koszta. To cały scenariusz wciągnięcia klienta do zakupu przez pozornie niską cenę.
http://www.instytut-perswazji.pl/art...-niskich-pilek
Ostatnio edytowane przez MMM ; 09-11-2009 o 14:30 Powód: Automerged Doublepost
bardzo dobra informacja, ale czemu tylko do 27.10.2009Zamieszczone przez foto-net
przeciez wprost zakladacie wlasna "zla wole", za ktora nie zamierzacie poniesc konsekwencji, czy cos opatrznie rozumiem???Zamieszczone przez foto-net
po co zaraz zakladac zla wole uzytkownikow forum czy publicznie przepraszac, no chyba za termin dostawy, jezeli aktualnie nie macie na stanie => napiszcie maila, ze dostarczenie sie opozni, podtrzymujecie ceneZamieszczone przez foto-net
to chyba nie problem klienta, sprzedacie wieksza partie bez marzy, dolozycie trocheZamieszczone przez foto-net
dlaczego nie mielibyscie "zaplacic" utrata zarobku za wlasna wpadke?
wowczas na weekend bedziecie wylaczac niedoskonaly system zakupowy a nikt na forum nie bedzie was "szkalowal"
EDIT: przecinki mi cos pozjadalo, mam nadzieje ze moja wpowiedz jest choc troche czytelna
Ostatnio edytowane przez vit ; 09-11-2009 o 14:38